6.1 C
Valencia

El servei de televisió serà gratuït per a pacients de tots els hospitals públics el 15 de Febrer

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública garanteix, a partir del pròxim 15 de febrer, la gratuïtat del servei de televisió als hospitals públics dels 20 departaments de salut de gestió directa de la Comunitat Valenciana, inclosos els hospitals de persones malaltes cròniques i de llarga estada. 

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública garanteix, a partir del pròxim 15 de febrer, la gratuïtat del servei de televisió als hospitals públics dels 20 departaments de salut de gestió directa de la Comunitat Valenciana, inclosos els hospitals de persones malaltes cròniques i de llarga estada.

La mesura implicarà un cost pròxim als 1,2 milions d’euros, en concepte de la gestió del servei pròpiament dit i el manteniment integral de tots i cadascun dels 5.584 terminals implicats, incloent els seus accessoris (comandaments, piles) i la instal·lació necessària per a la seua prestació.

Aquesta mesura s’emmarca dins del Pla de Dignificació d’Infraestructures i de la campanya d’humanització de la sanitat, “buscant el major benestar d’usuaris i usuàries de la sanitat pública, i la universalització del servei, públic i gratuït”, en paraules de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló.

Per tant, a partir de la setmana que ve, “els pacients, tant en el seu llit com en els llocs d’hospitalització, i els seus familiars en les sales d’espera, no haurien de pagar de la seua butxaca el servei de televisió mentre estiguen ingressats”.

- Publicitat -

En total, Sanitat garantirà el visionat de quasi 5.600 terminals amb la següent distribució: 2.231 en habitacions individuals dels hospitals valencians, 2.749 en habitacions dobles, 318 en les sales d’espera per a familiars i 286 en els llocs d’hospitalització.

Per departaments, són un total de 119 televisors a l’Hospital de Vinaròs, 257 a l’Hospital de la Plana, 240 a l’Hospital General de Castelló i 95 en la Magdalena (711 terminals en tota la província de Castelló).

- Publicitat -

A l’Hospital de Sagunt són 172 terminals, a l’Hospital Clínic de València 245, 15 a l’Hospital de la Malva-rosa, 336 a l’Hospital Arnau de Vilanova, 139 a l’Hospital de Llíria, 865 a l’Hospital La Fe, 45 a l’Hospital de Requena, 452 a l’Hospital Doctor Peset, 278 a l’Hospital de Gandia, 238 a l’Hospital de Xàtiva, 70 a l’Hospital d’Ontinyent, 99 en el Dr. Moliner, 81 en el Pare Jofre, 58 a l’Hospital de la Ribera (3.093 a la província de València).

A Alacant són 163 a l’Hospital d’Alcoi, 227 a l’Hospital de Sant Joan, 261 a l’Hospital d’Elda, 443 a l’Hospital General d’Alacant, 219 a l’Hospital d’Elx, 145 a l’Hospital d’Oriola, 132 a l’Hospital Marina Baixa, 62 a la Pedrera, 128 en Sant Vicent del Raspeig (1.780 a la província d’Alacant)

Barceló ha matisat que, en el cas dels consorcis hospitalaris (Hospital Provincial de Castelló i Hospital General de València), la mesura s’aplicarà a partir de la finalització del contracte actualment en vigor.

Universalitzar serveis complementaris 

La titular de Sanitat ha explicat que, fins hui, aquest servei tenia un cost d’uns quatre euros diaris per als i les pacients -l’estada mitjana habitual per pacient és de 3 dies- i estava gestionat per empreses concessionàries que cobren al pacient per aquest servei en cas de sol·licitar-lo.

“Amb això es pretén no solament fer més suportable l’estada de pacients sinó també reconéixer la preocupació global pel seu benestar i universalitzar tots els serveis, tant sanitaris com complementaris de l’estada, acabant amb qualsevol necessitat de copagament per part d’usuaris i usuàries”, ha afirmat.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,625FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma
- Publicitat -Apunt

Notícies relacionades

- Advertisement -

: Valencià