El temporal deixa Almenara sense platja i sense passeig marítim

A més l'aigua ha sobrepassat la platja a Moncofa i ha arribat als carrers.

PublicitatAVL

El temporal ha deixat la localitat d’Almenara sense platja i sense passeig marítim i l’aigua ha sobrepassat la platja a Moncofa i ha arribat als carrers, segons han assenyalat els alcaldes de tots dos municipis.

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha telefonat a l’alcaldessa d’Almenara, Estíbaliz Pérez, i a l’alcalde de Moncofa, Wenceslao Alós, per a interessar-se per les conseqüències que ha tingut el temporal en estos municipis. Tots dos munícipes han coincidit en destacar que ha sigut l’onatge més fort dels últims anys, segons ha informat la institució provincial en un comunicat.

PublicitatRovira  

Estíbaliz Pérez ha lamentat que “una vegada més” el temporal haja deixat el municipi sense platja i sense passeig marítim i ha expressat el seu convenciment que l’efecte destructor de les ones haguera sigut molt menor “si el litoral d’Almenara disposara de les esculleres i de la protecció que els veïns porten anys reivindicant”. En descriure el què ha ocorregut, ha assenyalat que “no queda platja, el temporal ha rebentat el passeig i part del passeig de fusta”.

L’alcaldessa ha comentat que aprofitarà la seua estada en FITUR per a celebrar una reunió amb el sotsdirector general de Costes, Ángel Muñoz, per a tornar a plantejar la urgència de les actuacions pendents. Serà una trobada que se celebrarà el dimecres a les 12.00 hores i que havia programat amb anterioritat a l’últim temporal.

Pel que fa a Moncofa, el seu alcalde, Wenceslao Alós, qui també ha lamentat la falta de protecció existent en la costa, ha transmès a José Martí que la zona sud ha quedat molt afectada perquè l’aigua ha sobrepassat la platja i ha arribat als carrers. Per aquesta raó, ha anunciat que sol·licitarà l’actuació dels bombers perquè el buidament d’aigua siga més ràpid i eficaç.