El temporal fa malbé l’Església de Santa Catalina

L'església de Santa Catalina de València, del segle XIII, ha patit el trencament d'una de les seues vidrieres i la inundació de la seua nau central.

PublicitatAVL

El rector del temple, Francisco Ruiz, ha explicat que el temporal ha aguditzat “la situació de gran deterioració d’esta església”, situada en el centre de la ciutat i declarada Monument Nacional i també Bé d’Interés Cultural des de 1981, segons ha informat l’Arquebisbat en un comunicat.

Els forts vents van provocar “un remolí al costat de l’església que va arrancar d’arrel una de les vidrieres contemporànies per la qual va començar a entrar l’aigua”, ha explicat Francisco Ruiz. Ara, en el finestral de la vidriera s’ha col·locat un panell provisional mentre s’arregla.

PublicitatRovira  

Així mateix, “algunes llums de les capelles de l’església, com les de la Immaculada, s’han fos perquè l’aigua ha caigut per totes les parets i han quedat en mal estat”, ha relatat.

El rector de Santa Catalina ha assegurat que “anteriorment” es va donar a conéixer a Patrimoni “l’estat de conservació del temple, i van constatar la seua deterioració en una visita”, però van traslladar a l’església “la falta de recursos per a esmenar-lo”.

“Des de fa temps, quan plou fortament l’església s’inunda” i “estem intentant veure de quina manera poder arreglar-ho”, ha explicat Ruiz, que assenyala que “hi ha un grup de seglars que està prenent molt interés estudiant a veure d’on es podria aconseguir finançament”. “Cal tindre en compte a més tot l’edifici en el seu conjunt perquè necessita manteniment amb el pas del temps”, ha advertit.

Publicitat