Alerta per l’arribada d’un temporal de neu, pluja i vent

A més Emergències demana precaució en les fogueres de Sant Antón.

PublicitatAVL

El Centre de Coordinació d’Emergències ha emés este divendres un avís especial davant l’arribada d’un fort temporal d’hivern a partir del diumenge que portarà associats fenòmens de neu, pluja, vent i fenòmens costaners. A més, recomana especial precaució davant la celebració de les fogueres Sant Antoni.

Pràcticament totes les zones de l’interior es veuran afectades per la neu, mentre que el vent i els fenòmens costaners se centraran en les zones litorals que a més tindran pluges de tipus persistent. Està previst que este temporal s’inicie a últimes hores del diumenge, amb cotes de neu molt baixes en la matinada del dilluns.

PublicitatRovira  

Des de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències es recomana als municipis i organismes amb competències en la gestió de les emergències que mantinguen la necessària atenció i seguiment de tots els avisos que emeta durant eixos dies el Centre de Coordinació d’Emergències, amb la finalitat d’activar amb antelació els seus protocols d’actuació i establir les pertinents mesures preventives en els seus respectius àmbits.

L’avís va acompanyat d’unes recomanacions particulars on s’aconsella extremar la precaució en els municipis de l’interior (preparats davant els problemes en la xarxa viària que puguen portar a situacions d’aïllament temporal i comprovar les comunicacions per a informar de qualsevol mena d’incidència) i els costaners (especial atenció als passejos marítims que podran veure’s afectats per un temporal de fort vent i onatge).

Les pluges podrien tindre certa intensitat en el sud de València i nord d’Alacant. Durant el cap de setmana ja s’espera que en algunes zones el vent puga superar els 60 quilòmetres per hora, per la qual cosa s’han de prendre les mesures necessàries per a evitar qualsevol mena d’incendi.