El tercer raïl en les vies de Castelló a València provoquen retards i avaries en els trens

Tots aquests problemes han començat arran de la instal·lació del tercer raïl en aquest tram perquè puga circular l'AVE, ja que coincideixen per on van les rodalies de Castelló a València, que hi ha patit ja diferents incidències.

395

La línia ferroviària entre Castelló i València ha tornat a patir una incidència, l’última va ser dilluns passat per una avaria elèctrica, que va causar demores en 30 trens de rodalia, va cancel·lar dos trens i va demorar també un AVE de Madrid.

Tots aquests problemes han començat arran de la instal·lació del tercer raïl en aquest tram perquè puga circular l’AVE, ja que coincideixen per on van les rodalies de Castelló a València, que hi ha patit ja diferents incidències.

Els problemes del dilluns van començar a les 11.40 hores, quan una trentena de rodalies, es van veure afectats per una avaria en el traçat elèctric i que es va reparar a les 17.50.

Ahir, un tren de les nou del matí en direcció a València va circular amb 20 minuts de dilació i un altre de la capital del Túria a Castelló, de les 06.10 hores, ho va fer amb deu minuts.
El passat 9 de gener es van registrar quatre cancel·lacions també per una avaria. A més, els temps de viatge en la C6 han augmentat una mitjana de 10 minuts respecte al moment anterior a les obres del tercer raïl.

El secretari d’Infraestructures i Territori de l’Executiva Provincial del PSPV-PSOE, Santi Pérez, ha manifestat que “els fets ens estan donant la raó, perquè com advertim en tantes i tantes ocasions dónes del Partit Socialista, amb l’entrada en servei de l’AVE Low Cost i de l’empastre del tercer carril, els problemes en el tràfic ferroviari estaven cantats”.

Problemes continus en l’AVE Low Cost, que ja s’han produït “en almenys sis ocasions amb prou pesques 20 dies” i “el que és pitjor, greus incidències en la línia de Rodalies entre Castelló i València, que segons denuncien els usuaris, són constants”. Sense anar més lluny, dilluns passat es van cancel·lar dos trens i es van produir retards en altres 30.
El més greu va ser el que va succeir el dissabte, quan els passatgers procedents de Madrid van haver de baixar de l’AVE Low Cost a València per a arribar en rodalies a Castelló.