Commoció en Almussafes per la mort de la regidora Teresa Iborra

Teresa Iborra era regidora de Cultura, Medi Ambient, Infància i Adolescència i EPA pel PSPV.

L’Ajuntament d’Almussafes es vesteix de dol per la mort de la seua edil Teresa Iborra Montserrat. Teresa era membre del grup municipal PSPV des de 2013 i des de 2015 actuava com a regidora de Cultura, Medi Ambient, Infància i Adolescència i EPA, tinent d’alcalde i portaveu de l’equip de govern. Després d’una legislatura marcada per la seua lluita personal contra la malaltia que ha posat fi a la seua vida.

Les banderes oficials dels edificis públics ondejaran a mitja asta, per la pèrdua de l’edil socialista. El seu acomiadament es portarà a terme al Tanatori-Crematori Font de Mussa de Benifaió a partir de les 11 hores de dissabte 19 de gener i durant tota la jornada.

Teresa Iborra Monserrat, qui va complir 38 anys el passat mes d’octubre, va arribar a la vida pública l’any 2013 com a regidora del grup del PSPV-PSOE, en aquell moment en l’oposició. Després de véncer en els últims sufragis locals, va assumir l’any 2015 la càrrec de portaveu del grup municipal, així com les delegacions de Cultura, Medi Ambient i EPA (Escola Permanent d’Adults), a les que posteriorment es van sumar les de Memòria Democràtica i Infància i Adolescència.

Nascuda a Almussafes i filla d’un exregidor del PSOE, Teresa era una històrica militant de la formació en el municipi, a la que es va afiliar amb 18 anys i en la que va trobar una família que es troba “commocionada per la seua pèrdua”.

La seua força i valentia, unides al seu gran somriure per a fer front a l’adversitat, han sigut els seus senyals d’identitat. De fet, la malaltia que patia no era cap obstacle per a entregar el màxim pel seu poble i continuar exercint la seua labor pública sense defallir en cap moment i d’ací grans projectes que l’omplien d’orgull, com la creació dels consells de la Infància i l’Adolescència i de Cultura, la consolidació de la multitudinària agenda commemorativa del 9 d’Octubre, el programa de l’ADN caní i la rehabilitació de parcs públics, entre molts altres. “Vull recordar-te amb l’alegria, la felicitat i la força que sempre t’acompanyaven. Ens has donat a tots un exemple que mai podrem oblidar. Valenta, de tu hem aprés que es pot lluitar tots els dies amb un somriure i una palabra amable. Amiga, ens has ensenyat a disfrutar de la vida i a valorar allò que tenim, però sense renunciar a defendre els nostres ideals i conviccions fins al final. Companya, treballadora incansable, el teu exemple sempre serà la nostra guia i tots els nostres èxits i victòries portaran el teu nom”, han sido las emotivas palabras que Toni González, alcalde de Almussafes, le ha dedicado en su perfil personal de Facebook.

Llicenciada en Filologia, Teresa Iborra va dedicar la seua vida professional a la docència en instituts i centres de formació d’adults, on va desplegar la seua personalitat extravertida i amable.

La seua despedida es du a terme durant tota la jornada de hui dissabte 19 de gener en el Tanatori-Crematori Font de Mussa de Benifaió, on a les 10.30 hores de demà diumenge, 20 de gener, se celebrarà un respons i posteriorment, el cos de l’edil serà traslladat al Cementeri Municipal d’Almussafes.

Publicitat