S’amplia el termini d’execució per a reparar els danys causats per la DANA

La prolongació fins al 30 de novembre permetrà resoldre i esmenar 2.884 expedients d'ajudes de particulars.

El Ple del Consell ha validat l’ampliació fins al 30 de novembre de l’encàrrec fet per part de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències a l’empresa pública Tragsa, per a la realització del servei de suport logístic a la gestió de l’emergència i postemergència derivada dels efectes de la DANA (Depressió Aïllada en Nivells Alts), que va tindre lloc al setembre en la Comunitat Valenciana.

Esta ampliació és necessària per a finalitzar la part procedimental de l’esmena de les sol·licituds d’ajudes de les persones físiques i de les resolucions de tots els expedients, així com la revisió tant de les justificacions prèvies al pagament de les ajudes com de les casuístiques que s’han de considerar de nou, que afecta 2.884 expedients.

Les ajudes per la DANA de setembre es van iniciar el 20 de setembre de 2019 per acord del Consell i amb els decrets 196/2019 i 197/2019 als quals es van sumar el 201/2019, el 236/2019 i el 237/2019.

El termini de presentació de l’últim decret era el 23 de gener, i el termini d’execució de les tasques de gestió i resolució de les mateixes per part de Tragsa era de sis mesos.

Este termini va resultar insuficient i ja va caldre realitzar una primera ampliació fins al 31 de juliol, a la qual segueix l’actual, la finalització de la qual serà el 30 de novembre.

Totes dos ampliacions han sigut provocades per l’elevat nombre de sol·licituds; la necessària adaptació de la plataforma de gestió a la diversitat d’ajudes, la necessitat de planificar visites i realitzar inspeccions en els habitatges; els tràmits d’audiència i esmena de les sol·licituds rebudes i, finalment, la declaració de l’estat d’alarma que suspenia els terminis administratiu.

CatalanSpanish