Culla es convertirà en referent turístic de la marca ‘Territori Templer’ amb l’ajuda de la Diputació

La Diputació rehabilita tres instal·lacions a Culla i la consolida com a referent turístic interior del 'Territori Templer'.

716

La Diputació de Castelló ha rehabilitat tres dependències a Culla per a consolidar aquest municipi com a referent turístic interior de la marca ‘Territori Templer’, amb la qual la Diputació està treballant a convertir el llegat de la famosa ‘Orde del Tremple’, en un reclam turístic i cultural de primer nivell per a la província. El president de la Diputació, Javier Moliner, presentarà el divendres al costat de l’alcalde de Culla, Víctor Fabregat, les tres instal·lacions cedides per l’Ajuntament a la Diputació per al seu desenvolupament com a atractius turístics.

El vicepresident provincial i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha destacat “el compromís del Govern Provincial amb convertir els nostres recursos patrimonials en una font inesgotable d’oportunitats per a generar riquesa i creixement en els nostres pobles i sumar valor al territori. Es tracta de convertir al passat en el millor aliat del nostre present i el nostre futur, dinamitzant els recursos patrimonials al servei de la dinamització turística i econòmica dels nostres pobles”.

En aqueix sentit, és important assenyalar, que aquesta actuació es contextualitza en les realitzades ja com a part del Pla Director del Castell de Peníscola, seu en la costa de ‘Territori Templer’, amb l’objectiu d’impulsar el benefici econòmic i turístic dels recursos patrimonials de la província en els seus pobles.

“Treballem per a fer dels nostres recursos patrimonials, productes turístics, experiències que atraguen milers de visitants als nostres pobles. En aquest cas exportem el potencial turístic del Castell de Peníscola a la resta de municipis amb aquests itineraris turístics i culturals”, ha explicat el vicepresident Sales.

Al costat de Culla i Peníscola, seus del ‘Territori Templer’ a l’interior i la costa de Castelló respectivament, aquest projecte turístic i cultural implica a una dotzena de municipis castellonencs, que es veuran beneficiats per aquestes actuacions com són: Santa Magdalena de Polpís, Alcalà de Xivert, La Salzadella, Albocàsser, Ares del Maestrat, Benassal, Les Coves de Vinromà, Vistabella del Maestrat, Atzeneta del Maestrat i Borriana.