Denuncien la falta de test de covid-19 a treballadors de la presó de Picassent en contacte amb positius

El sindicat CSIF insta Institucions Penitenciàries a realitzar les proves de coronavirus als funcionaris de Picassent.

El sindicat CSIF denuncia que Institucions Penitenciàries no està realitzant test de covid-19 a treballadors que han estat en contacte estret amb reclusos. Esta situació provoca que, per exemple, en el Centre Penitenciari Antonio Asunción de Picassent hi haja 14 funcionaris en quarantena en l’actualitat per aqueix contacte estret però sense que els faça la prova de contagi l’organisme per al qual treballen.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) lamenta la “desídia amb la qual Secretaria General d’Institucions Penitenciàries tracta als seus treballadors”. El sindicat recorda que el Ministeri de Sanitat, en l’última actualització, a 25 de setembre, del document sobre estratègia de detecció precoç, recomana realitzar la prova diagnòstica als funcionaris de presons que hagen estat en contacte estret amb una persona que ha donat positiu.

CSIF recalca que, malgrat esta indicació i del positiu per coronavirus de tres interns del CP Picassent, “a cap dels treballadors als quals s’ha considerat contacte estret li han realitzat les proves diagnòstiques”. El sindicat recalca que fins i tot “algun d’estos empleats públics ha decidit fer-se la prova pel seu compte i el resultat ha sigut positiu”. La central sindical subratlla la paradoxa que “mentre als interns considerats contactes estrets dels reclusos contagiats sí que els fan la prova diagnòstica a tots, en el cas dels treballadors no li la realitzen a cap”.

El sindicat, davant esta situació, exigeix a Institucions Penitenciàries que “complisca les recomanacions dictades pel Ministeri de Sanitat i que assumisca la seua responsabilitat com a garant de la protecció de la salut dels treballadors”. En este sentit reivindica que l’empresa adjudicatària de la vigilància per a la salut faça el test de covid-19 a tots els treballadors que han estat en contacte estret amb alguna persona que haja donat positiu.

CatalanSpanish