12:32 pm - Sunday, 31 May 2020

Testament en un àudio de whatsapp per als casos més greus

- Publicidad -Reciplasa
Coronavirus
Escalante GVAMobilitat Matriculació
CastelloTributs CaixaOntinyent Dival
CoronavirusOnda mascarillas
- Publicidad -
Borriana

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVL

El dret espanyol contempla variants diferents per a fer testament, un dels elements més antics del dret. Ja en la redacció del Codi Civil actual, que data de 1889, es va tindre en compte esta opció. I és que llavors epidèmies com la pesta o el còlera eren bastant més comuns, cal recordar que l’última gran epidèmia que va assotar Espanya va ser fa cent un anys amb la denominada grip espanyola.

Des de 1889, i continua vigent, el codi civil contempla en l’article 701 que: «En cas d’epidèmia pot igualment atorgar-se el testament sense intervenció de Notari davant tres testimonis majors de setze anys, homes o dones». Va caldre esperar fins a la reforma del Codi per Llei de 24 abril 1958 per a eliminar l’expressió “homes o dones” i deixar l’actual redacció sense esment al gènere del testimoni.

Com fer el testament:

Després d’una lectura detinguda dels quatre articles que li dedica el C. c. (701 a 704), cal assenyalar com a requisits de validesa:

Que s’atorgue “en cas d’epidèmia” (art. 701 c. c.), però sense necessitat que el testador estiga afectat, per exemple, de coronavirus, ni condicionar-ho al fet que després de testar, aquell morira dins del temps d’epidèmia d’aqueix mateix coronavirus o d’un accident domèstic.

En este cas, el testament –que pot estar mecanografiat– caduca si el legatari no mor en els dos mesos següents al cessament de l’epidèmia o si els testimonis –que poden ser personal sanitari– no compleixen amb l’obligació posterior de validar-ho davant notari.

Testament hològraf
Per als casos de mort imminent es pot recórrer sempre al denominat testament hològraf, que ha de complir els següents requisits:

-Has de ser major d’edat. Es tracta d’una excepció a la regla general, continguda en l’article 663 Codi Civil que permet atorgar testament als majors de catorze anys
-Hauràs de redactar-ho íntegrament a mà, no podràs dictar-li a ningú perquè t’ho escriga.
-N’hi ha prou amb qualsevol full de paper, ja siga a quadres, pintat a ratlles, o un tovalló.
-Perquè siga vàlid hauràs d’indicar la data, dia, mes i any, és important perquè només té validesa l’últim testament que s’atorgue. No s’exigeix que es consigne l’hora.
-Si durant la redacció t’equivoques i has de ratllar, en acabar la redacció del testament hauràs d’indicar este error i signar-lo. Esta prevenció es fa per a evitar que després a la seua redacció siga modificat per una altra persona.
-Si eres estranger podràs redactar-ho en el teu idioma.
Finalment, una vegada hages acabat de redactar-ho, hauràs de signar-ho.
Testament en un whatsapp
Una novetat introduïda en la Llei orgànica del Notariat per la Llei 15/2015, és la que permet que aqueixa última disposició del testador en lloc de sota epidèmia siga gravada per veu o per vídeo amb àudio, “sempre que permeta la seua reproducció, i s’hagueren pres en atorgar-se el testament” (art 64.3, párf.2).

Esta publicació està disponible en : Valencià

També te pot interessar

Últimes notícies

Compromís espera que Alacant augmente personal per a gestionar les ajudes a autònoms, pime i micropimes

La coalició també proposa que s'amplien els canals de comunicació amb la ciutadania perquè puguen optar a les subvencions.

Carrasco demana la reobertura del mercat del dilluns

La portaveu del PP lamenta el greuge comparatiu que pateixen els venedors que tenen concessions en el recinte de l'avinguda de la Mar.

Onda reobri instal·lacions municipals en la fase 2 i amplia l’atenció ciutadana sota cita prèvia

Reobri el Casal Jove, la Casa de la Cultura, el Centre d'Ocupació Monteblanco i la biblioteca amb totes les mesures sanitàries

Vila-real tramita més de 500 certificats digitals per a facilitar les gestions online

A causa de la crisi sanitària i la limitació de l'atenció presencial s'ha multiplicat la necessitat de fer tràmits de manera telemàtica. El consistori, amb cita prèvia, realitza en aquests moments una mitjana de 30 certificats al dia.

Dos ferits en un accident de cotxe en Castelló de la Plana

La col·lisió s'ha produit al carrer Germans Bou.

Esta publicació està disponible en : Valencià