27.3 C
Valencia

Testament en un àudio de whatsapp per als casos més greus

- Publicitat -AVL

El dret espanyol contempla variants diferents per a fer testament, un dels elements més antics del dret. Ja en la redacció del Codi Civil actual, que data de 1889, es va tindre en compte esta opció. I és que llavors epidèmies com la pesta o el còlera eren bastant més comuns, cal recordar que l’última gran epidèmia que va assotar Espanya va ser fa cent un anys amb la denominada grip espanyola.

Des de 1889, i continua vigent, el codi civil contempla en l’article 701 que: «En cas d’epidèmia pot igualment atorgar-se el testament sense intervenció de Notari davant tres testimonis majors de setze anys, homes o dones». Va caldre esperar fins a la reforma del Codi per Llei de 24 abril 1958 per a eliminar l’expressió “homes o dones” i deixar l’actual redacció sense esment al gènere del testimoni.

Com fer el testament:

Després d’una lectura detinguda dels quatre articles que li dedica el C. c. (701 a 704), cal assenyalar com a requisits de validesa:

Que s’atorgue “en cas d’epidèmia” (art. 701 c. c.), però sense necessitat que el testador estiga afectat, per exemple, de coronavirus, ni condicionar-ho al fet que després de testar, aquell morira dins del temps d’epidèmia d’aqueix mateix coronavirus o d’un accident domèstic.

En este cas, el testament –que pot estar mecanografiat– caduca si el legatari no mor en els dos mesos següents al cessament de l’epidèmia o si els testimonis –que poden ser personal sanitari– no compleixen amb l’obligació posterior de validar-ho davant notari.

Testament hològraf
Per als casos de mort imminent es pot recórrer sempre al denominat testament hològraf, que ha de complir els següents requisits:

-Has de ser major d’edat. Es tracta d’una excepció a la regla general, continguda en l’article 663 Codi Civil que permet atorgar testament als majors de catorze anys
-Hauràs de redactar-ho íntegrament a mà, no podràs dictar-li a ningú perquè t’ho escriga.
-N’hi ha prou amb qualsevol full de paper, ja siga a quadres, pintat a ratlles, o un tovalló.
-Perquè siga vàlid hauràs d’indicar la data, dia, mes i any, és important perquè només té validesa l’últim testament que s’atorgue. No s’exigeix que es consigne l’hora.
-Si durant la redacció t’equivoques i has de ratllar, en acabar la redacció del testament hauràs d’indicar este error i signar-lo. Esta prevenció es fa per a evitar que després a la seua redacció siga modificat per una altra persona.
-Si eres estranger podràs redactar-ho en el teu idioma.
Finalment, una vegada hages acabat de redactar-ho, hauràs de signar-ho.
Testament en un whatsapp
Una novetat introduïda en la Llei orgànica del Notariat per la Llei 15/2015, és la que permet que aqueixa última disposició del testador en lloc de sota epidèmia siga gravada per veu o per vídeo amb àudio, “sempre que permeta la seua reproducció, i s’hagueren pres en atorgar-se el testament” (art 64.3, párf.2).

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,710FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Diputació de Castelló estableix quatre dies de treball presencial i una jornada de teletreball

El diputat de Recursos Humans, Santiago Agustí, explica que amb esta resolució revisable d'adaptació a la nova realitat es pretén garantir la salut dels treballadors i els usuaris.

Moncofa sol·licita a la Generalitat que inicie ja les obres del centre de salut i l’ampliació de serveis

L'alcalde es reuneix amb representants de Conselleria per a conéixer la marxa d´este projecte tan important per al municipi.

Detenen a una dona per maltractar a l’anciana a la qual cuidava al seu domicili

La sospitosa va propinar puntades a la víctima, de 90 anys i malalta d'Alzheimer.

Onda reinventa la Fira de Sant Miquel i suma nous comerços

Tendes d'electrodomèstics, de ceràmica artística o d'esports s'han sumat enguany a esta fira del comerç que en lloc de concentrar les casetes d'expositors en un mateix lloc planteja una ruta per les tendes amb sortejos de vals regal.

Una línia de Tram connectarà Alacant amb l’hospital de Sant Joan

Ximo Puig ha anunciat esta mesura en el Ple de les Corts Valencianes.
- Advertisement -

: Valencià