‘Testing day’ de PlayStation obert al públic en La Lanzadera

Els aficionats als videojocs tindran l’oportunitat de provar en exclusiva quatre nou títols presentats per desenvolupadors valencians.

PlayStation

El pròxim 15 de setembre, les persones que ho desitgen podran gaudir del treball realitzat per diversos estudis que formen part de PlayStation Talents, un programa que dona suport a nous talents del sector del videojoc a la Comunitat Valenciana.

PlayStation Talents presentarà quatre nou videojocs que els aficionats podran provar per a després intercanviar opinions amb els seus creadors i donar-los les seues impressions com a usuaris. Els participants en aquest ‘testing day’ tindran l’oportunitat de guanyar una PlayStation4 Pro i quatre videojocs per a PlayStation.

Els videojocs desenvolupats per PS Talents són resultat de l’acord de coŀlaboració al que Sony i Lanzadera de Juan Roig van arribar a finals de 2016, i que va establir el PlayStation Games Camp a aquest centre de recolzament de noves empreses i emprenedors situat a la Marina Reial de València.

Els jocs que es podran testar el dia 15 ofereixen una gran varietat temàtica tant en el contingut com en la forma. L’estudi Inverge Studios presenta Effie, que ens transporta a un món de fantasia en una història d’acció i aventura 3D que combina exploració, combat i la resolució de puzzles entre d’altres.

Recurring Nightmare es sitúa al gènere del terror. Aquest joc de Póko Games conta la història de la familia Carter, que és víctima d’una maledicció; l’objectiu serà arribar fins el seu origen després de passar per diverses èpoques des del present cap al passat.

Altre dels videojocs que es podrà provar el proper dissabte, és Melbits™ World, un joc coŀlaboratiu on la coordinació és fonamental per tal de resoldre a través del mòbil una sèrie d’objetius mitjançant diversos personatges. Aquest treball pertany a Melbot Studios, que van ser els guanyadors de l’última edició dels premis PlayStation.

Per últim, també estarà disponible la proposta de World Domination Project. Anyone’s Diary és un joc pensat per a ulleres de realitat virtual; els jugadors entraran al món d’Anyone, i aniran navegant pel diari d’una persona anònima en un viatge durant el qual hauran de resoldre diferents trencaclosques.

Aquests quatre jocs són una nova proba del bon estat de salut que viu el sector dels videojocs a la Comunitat Valenciana. Als últims anys s’està treballant, tant des de la iniciativa pública com des de la privada, per tal d’impulsar una indústria que es va començar a conformar com a tal a nivell mundial als anys 80, però que al nostre territori encara està en fase de desenvolupament.

El passat mes de juny, a la presentació del ‘Llibre blanc del desenvolupament del videojoc de la Comunitat Valenciana’, s’assenyalava que huit de cada deu empreses del sector no existien fa 10 anys, i que quasi la mitat d’elles s’ha format als últims cinc anys, però també s’apuntava a aquest sector com a un dels que més futur te dins de la indústria cultural valenciana.

La vida professional del videojoc a la Comunitat Valenciana és relativament jove, però cada vegada guanya més pes a nivell nacional i inclús internacional. A més del PlayStation Games Camp de Sony a Lanzadera, hi ha altres proves de com la Comunitat es consolida com a referent del sector del videojoc. L’elecció de València com a una de les dos seus a Espanya de DreamHack, el major festival d’esports electrònics del pais, amb més de 300.000 assistents a tot el món, o la celebració del Valencia Indie Summit, que preten establir-se com a punt de trobada de professionals i aficionats al videojoc independent, i que va reunir més de 500 persones a Las Naves el passat mes de març a la seua primera edició, són altres exemples de com València busca establir-se com a referent en el món del videojoc.

Els interessants en formar part del Testing Day PlayStation Talents que tindrà lloc a Lanzadera el proper dissabte entre les 10:30h y les 12:30h del matí, han d’apuntar-se primer des de la pàgina d’inscripció per a aquest esdeveniment de Lanzadera.

Publicitat