15.7 C
Valencia

Teulada Moraira presenta el pròxim 27 de novembre la iniciativa: Bancs de terres Agrícoles

El Banc de Terres consisteix en la creació d'un registre administratiu municipal format pels terrenys de persones propietàries interessades a arrendar-los o cedir-los, que s'ofereixen a persones interessades a cultivar les terres.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

L’Ajuntament a través de la Regidoria d’Agricultura, Ramaderia i Pesca delegada a Alejandro Llobel ha encarregat la realització d’un estudi preliminar per a la creació d’un cens de camps abandonats, que facilite la posada en marxa d’un “Banc de Terres” en el municipi de Teulada Moraira.

L’abandonament de terres i la consegüent disminució de la superfície utilitzada per l’agricultura constitueix un problema molt present al nostre país des de fa dècades, sent actualment un problema d’especial importància a la Comunitat Valenciana, que augmenta any rere any.

El Banc de Terres consisteix en la creació d’un registre administratiu municipal format pels terrenys de persones propietàries interessades a arrendar-los o cedir-los, que s’ofereixen a persones interessades a cultivar les terres.

Per tant, el paper de l’Ajuntament en el projecte consisteix en:

  • Gestionar el registre administratiu del Banc de Terres (sol·licituds d’alta, de consulta i de baixa de parcel·les).
  • Facilitar el contacte entre persones propietàries de terrenys i persones interessades a cultivar les terres (perquè puguen aconseguir acords o negocis jurídics privats que estimen convenients sense cap intervenció de l’Administració).
- Publicitat -

Alejandro Llobell, regidor d’Agricultura, Ramaderia i Pesca ha volgut ressaltar la importància d’esta iniciativa, ja que té associada diversos avantatges com són les ambientals, ja que els terrenys cultivats actuen com a tallafocs davant el risc d’incendis. D’altra banda, les terres cultivades milloren la qualitat del paisatge del municipi declarat Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO des de 2018 i redueixen el risc de degradació ambiental de l’entorn. També compta amb avantatges econòmics i socials com són que el cultiu de terres permet desenvolupar activitats econòmiques associades a l’agricultura i afavoreix la creació d’oportunitats d’ocupació.

La presentació tindrà lloc el 27 de novembre en el Saló de Plens de l’Ajuntament a les 18 h i comptarà amb la intervenció d’Alejandro Llobell, regidor d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Joan Carles Caldentey director tècnic de l’ADR Buscaterres i Marc Arinyó, Emprenedor agroecològic d’AER.

- Publicitat -

Els interessats poden inscriure’s en el mail: ahurtado@teuladamoraira.org

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Xixona

Segueix-nos

13,321FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Ayora
- Publicitat -Cuentacuentos
- Publicitat -Borriana_Comerç
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Malestar en les xarxes socials per un vídeo que insinua l’afinitat política dels estudiants candidats a les eleccions de l’UJI

La publicació és d'un nou grup d'estudiants "independents" que baix les sigles PEI-CiT denúncia les "propostes populistes" d'altres candidatures que apunten a millorar aspectes, com la baixada les taxes universitàries, sobre les que "no tenen competència".

Sanitat registra 1.815 nous casos de coronavirus i 1.647 altes en la Comunitat Valenciana

Per províncies: 207 a Castelló; 540 a Alacant i 1.068 a la província de València.

Segueix avant la denúncia presentada contra el contractista Enrique Ortiz per sobrecostos en les obres del teatre Calderón

L'Audiència Provincial admet el recurs de l'Ajuntament contra l'arxivament de la causa pels sobrecostos en les obres del Calderón

Benicarló regularà la utilització agrícola de fangs procedents de la depuració d’aigües residuals

La modificació de l'Ordenança també inclou la regulació de les explotacions apícoles, que, d'acord amb la normativa autonòmica, han de comptar amb l'autorització pertinent.

L’UJI commemora el Dia Mundial de la Lluita contra la Sida

La Universitat Jaume I de Castelló ha commemorat el Dia Mundial de la Lluita contra la Sida amb diverses activitats per a conscienciar la comunitat universitària sobre aquesta epidèmia que encara constitueix un problema de salut pública a escala mundial.
- Advertisement -

: Valencià