12.5 C
Valencia

Teulada Moraira nomenarà alguns carrers amb noms de dones rellevants de la història

Teulada Moraira realitzarà una consulta popular per a nomenar els carrers de tota una zona del municipi amb noms de dones rellevants de la història.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

L’Ajuntament de Teulada Moraira va aprovar ahir en plenari ordinari del mes de novembre a petició de la Regidoria d’Urbanisme delegada a Vicen Ferrando, denominar els carrers de la Zona Pont de la Sabatera o Zona de la Borda amb noms de dones rellevants en la història. La proposta va ser aprovada amb 10 vots a favor (9 de l’equip de govern i 1 de RED) i 7 abstencions (PP).

Esta és una petició que s’anava reivindicant des de diferents col·lectius i sectors del municipi, a causa de la poca presència de noms femenins en el llistat de carrers de Teulada Moraira. Tal com es va informar en el plenari, la selecció dels noms es realitzarà a través d’un procés de la participació ciutadana.

La regidora, Vicen Ferrando va exposar que “esta proposta es fonamenta en la voluntat de visibilitzar a la dona i d’iniciar un procés de reparació de l’omissió que ha patit el gènere femení al llarg del temps” i va destacar que actualment hi ha 53 carrers amb noms d’homes i tan sols 5 amb noms de dones, que únicament estan relacionats amb figures religioses, deixant de costat a dones importants dins del món de l’art, la cultura, la ciència, la política, etc.

La regidora d’Igualtat, Mamen Botija ha volgut assenyalar: esta és una reivindicació que el col·lectiu de dones de Teulada Moraira esta fent des de fa molt de temps, per tant hem de celebrar que el plenari haja aprovat esta proposta necessària perquè Teulada Moraira situe a dones rellevants de la història als seus carrers.

- Publicitat -

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,555FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma

Notícies relacionades

- Advertisement -

: Valencià