17.3 C
Valencia

Teulada-Moraira denuncia la construcció d’habitatges en zona mediambiental

El govern actual, liderat per l'alcaldessa Rosa Vila Vallés (Compromís), en coalició amb PSPV-PSOE, Maria José Vidal Vallés, Mamen Botija Sáez i Adrián Ruiz Codes (regidors no adscrits), afirma que "la construcció de 138 habitatges a la Pinada del Molinet, suposa un atemptat mediambiental i és un llegat del PP".

- Publicitat -AVL

L’actual govern de Teulada-Moraira, format per Compromís, PSOE i i els tres regidors no adscrits mostra el seu descontentament davant l’actuació del Partit Popular de la localitat respecte a l’aprovació de la PAI (Programa d’Actuació Integrada), que suposa la construcció d’habitatges a la Pinada del Molinet, una àrea mediambiental molt valorada en el municipi. Llegat de l’anterior govern local popular, aquest pla inclou el permís per a construir 138 adossats en una zona natural i sostenible.

Per aquesta raó i en el seu compromís amb el Medi Ambient, el govern actual, liderat per l’alcaldessa Rosa Vila Vallés (Compromís), en coalició amb PSPV-PSOE i Maria José Vidal Vallés, Mamen Botija Sáez i Adrián Ruiz Codes, com a regidors no adscrits denúncia les decisions preses anteriorment pels populars en aquest assumpte.

- Advertisement -

De fet, ja quan formaven part de l’oposició, en 2016 van mostrar la seua posició totalment contrària a l’acord amb l’empresa constructora, perquè suposava perdre l’única zona verda d’alt valor ambiental que encara estava sense construir.

La coalició d’esquerres aclareix que hi ha hagut irregularitats quant a l’aprovació del Pla, ja que en 1995 el govern popular de llavors, va prohibir mitjançant una modificació del pla general la construcció de cases adossades, mentre que en 2002 José Císcar va signar un conveni que permetia als propietaris de la zona la construcció de 138 habitatges. Contracte que, a més, va ser reforçat en 2004 pel mateix govern.

Per aquesta raó, l’equip actual continua denunciant aquesta decisió i lamenta que no es duguera a terme la compra d’aquests terrenys de la pinada en el 2016, una postura que defensaven en aquell moment PSPV-PSOE, Compromís i XARXA i que “no va ser escoltada pel PP, liderat per Carlos Linares Bañón”, tal com afirmen.

“La compra d’aqueixos terrenys era assumible pel Consistori i es degué fer en favor dels ciutadans, pactant com a poble quin ús donar-li a aqueixa zona verda”

Hui dia, la constructora té els permisos necessaris per a arrancar el projecte urbanístic, fet que suposa per a l’equip de govern actual “un atemptat mediambiental contra el nostre municipi, que res té a veure amb el nostre model i el nostre projecte”.

Òbviament, afirmen “haver d’assumir 20 anys de decisions errònies i una nefasta gestió municipal anterior”. Encara que no han aconseguit paralitzar la construcció d’habitatges, sí han aconseguit reduir l’impacte mediambiental , negociant la reducció de la mateixa en un 30%, aconseguint l’aprovació a la Junta de Govern, on el PP sorprenentment es va abstindre.

Encara així, lamenten no haver pogut fer més i també que hi haja altres projectes fruits de males decisions anteriors que continuaran afectant els ciutadans de Teulada-Moraira.

Demanem disculpes a la ciutadania, mai hauríem volgut aprovar aquest projecte, mai hauríem volgut haver de donar aquesta notícia. Ara és el moment d’assumir responsabilitats i revertir aquesta gestió

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -9octubreGVA DiVal

Segueix-nos

12,997FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar GVAIndustria
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_SantBlai
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Simó i Marco, enfrontats per l’IBI de PortCastelló

L'actual president de l'autoritat portuària i portaveu de l'equip de govern a l'ajuntament de Castelló fins fa dos mesos, considera que este l'augment que ha anunciat el consistori "tindrà repercussions negatives".

La Generalitat continuarà endavant amb el toc de queda malgrat la negativa del Consell Interterritorial

Puig assegura que “és necessari fer un pas més” tra augmentar els ingressos un 97% i els contagis un 45% en les últimes setmanes.

El Govern i les comunitats ajornen l’aprovació del toc de queda

Totes les comunitats, excepte Madrid i Euskadi, donen suport a les noves restriccions contra la pandèmia.

Castelló preveu aprovar subvencions per més de 211.000 euros als col·lectius de festes

Dilluns que ve se celebrarà un Consell Rector per a donar llum verda a les ajudes a gaiates, colles, Festes de Carrer i ens vinculats

Borriana obri el primer circuit de cal·listènia al parc de Novenes de Calatrava

• Amb un pressupost de més de 26.000 euros, els mòduls de cal·listènia se situen en una superfície habilitada d'aproximadament 25m x 15m i estaran acabats la setmana que ve
- Advertisement -

: Valencià