jueves, 18 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La tira de comptar es renova després de 30 anys a València

Dins de la política de millores en els mercats municipals i de la promoció de l’Horta de València com un espai generador d’ocupació, Mercavalència ha invertit prop de 800.000 euros en la reforma de la Tira de Comptar, que seguia en les mateixes condicions que feia 30 anys. Cal recordar que l’origen de la Tira de Comptar es remunta als temps de Jaume I, i que des d’aleshores ha atorgat als agricultors de l’horta valenciana el dret a la venda directa. Es realitza de matinada, arranca al voltant de les quatre de la matinada i acaba a les vuit. Ací les fruites i verdures acabades de recol·lectar van de les mans de l’agricultor a les del comprador, que busca el producte autòcton i de proximitat, i un tracte més proper. Després les compra el consumidor en les diferents botigues de la ciutat.

L’alcalde Ribó –que ja havia estat en este espai poc abans de la reforma- s’ha mostrat “molt satisfet” pel “curós treball de renovació” que s’ha dut a terme en la nau que acull la Tira de Comptar. “S’ha cuidat fins l’últim detall. Abans hi havia molta foscor i ara amb la nova il·luminació LED ressalten els colors de les fruites i verdures i es produeix un considerable estalvi energètic. Abans estava tot molt vell, ara l’objectiu és potenciar l’espai, clau en la política de potenciació del producte de proximitat que impulsem des del Govern de la Nau”, ha dit Ribó. En la intervenció també s’ha substituït el revestiment interior de la nau, per millorar l’aïllament i la neteja de les parets en donar-los un acabat llis.

A més s’ha pintat tota la façana exterior que estava igual des de feia dècades, així com la il·luminació i desguassos dels molls de descàrrega. Un altre dels punts importants era la il·luminació de l’espai en què es desenvolupa la Tira de Comptar. Fins ara la coberta estava totalment tancada, mentre que en l’actualitat compta amb grans lluernes que doten de llum natural a este enclavament.

Abans del canvi de les antigues bombetes a la tecnologia LED -que es compaginen amb la il·luminació natural de les lluernes- s’han realitzat diferents proves amb diversos colors dels LED, de les quals s’ha fet partícips als venedors per aconseguir la millor il·luminació per fer la seua feina.

Últimas noticias

Contenido relacionado