La Generalitat estudia demanar un toc de queda en la Comunitat Valenciana després de les últimes dades de la pandèmia

Per aplicar el toc de queda s'hauria de decretar l'estat d'alarma a tot l'Estat o en part del territori, així com un suficient consens polític, que encara és incert.

Davant l’increment dels contagis per coronavirus a la Comunitat Valenciana en les dos últimes setmanes, la Generalitat estudia la possibilitat de sol·licitar el toc de queda al govern espanyol, 

Este dimarts s’ha notificat la xifra rècord de positius diaris al territori valencià des de l’inici de la pandèmia, amb 1.318 en l’últim dia. Tot i que la Comunitat Valenciana és una de les autonomies amb millors indicadors de la pandèmia, amb 69 casos per cada 100.000 habitants en els últims set dies, l’evolució de la pandèmia ha anat empitjorant en les dos últimes setmanes. En estos moments hi ha 6.723 persones malaltes de Covid-19, vora huit-centes més que dilluns.

En fer-se públic el balanç diari dels contagis, el cap del Consell, Ximo Puig, ha assegurat a través de les xarxes que no descartava prendre mesures “més restrictives” per a contenir la segona onada al territori valencià. A més, ha fet una crida a la responsabilitat i ha incidit que abaixar la guàrdia seria un “greu error”.

Així, el govern valencià estudia traslladar esta postura en el pròxim Consell Interterritorial de Sanitat, on el govern central estudiarà amb les comunitats autònomes com posar en marxa la mesura per a frenar l’onada de contagis a tot el territori espanyol. Les mesures es podrien prendre en un Consell de Ministres extraordinari, que se celebraria el pròxim divendres.

Per aplicar el toc de queda s’hauria de decretar l’estat d’alarma a tot l’Estat o en part del territori, així com un suficient consens polític, que encara és incert. La restricció, decretada en l’actualitat a París i huit àrees metropolitanes entre altres llocs, no està especificada en la legislació espanyola i reobri el debat jurídic sobre com aplicar-lo i sobre la limitació de drets fonamentals.

CatalanSpanish