sábado, 20 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Tomasa Sawyer, una obra imprescindible per a fer volar la imaginació i tornar a la infància

Giménez: “Tomasa Sawyer, converteix a una xiqueta en una heroïna, segurament per això ha tingut tant d’èxit”.

El Teatre Escalante-Centre d’Arts Escèniques, ha portat a València des del 23 d’octubre i fins este diumenge, l’obra de teatre, Tomasa Sawyer, de la companyia valenciana, La Teta Calva, en la que ofereixen la seua pròpia lectura de Les aventures de Tom Sawyer de Mark Twain.

Tomasa Sawyer, ha arribat al Teatre Principal després d’una exitosa gira de tres anys, el reconeixement de diversos premis i amb ple absolut en totes les funcions que hi han representat per l’extensa geografia Espanyola i que finalitzaran en terres andaluses, concretament a Sevilla.

Esta peça compta la història que transcorre en un vaixell i amb el blues com a banda sonora, on es veuen reflectides les baralles Coherents contra els prejudicis masclistes que va combatre Twain, els dramaturgs converteixen a Sawyer en una xiqueta intrèpida i somiadora, disposada a conquistar el món més enllà de les normes d’una societat sexista, autoritària i classista. Juntament amb el seu amic Huckelberry Finn viuran una aventura plena de misteris, cançons, gats morts, coves i ratapinyades.

Xavo Giménez, el seu director està “molt content i sorprés pel gran èxit que hi ha tingut l’obra”, ja que es va estrenar l’octubre de 2016 i amb més de 130 “bolos” sobre la seua esquena, la companyia valenciana, és una de les obres teatrals infantils més premiades dels últims temps. I tot això es veu reflectit en el fet que totes les funcions estan plenes”.

Segons el director, la peça està sent tan exitosa perquè “és un tema que interessa als més menuts, ja que parla de valors molt importants com l’amistat, la llibertat, la justícia i d’una educació reivindicativa”, a més que siga una xiqueta “hi ha agradat molt, perquè n’hi ha hem convertit en una heroïna”.

A més, també “convida al públic a creuar la mar de la imaginació. Ser pirates i no deixar mai de jugar”, a més no disfruten d’ella només els xiquets, sinó també els pares que “tornen a la infància, a recordar les aventures de quan eren xicotets, és a dir a la seua època gamberra”.

L’obra de Twain, a pesar de ser molt antiga, ja que és dels anys 1876-1978, “para la de temes d’actualitats com la censura o la llei mordassa, molt d’actualitat en la nostr temps”, afegeix Giménez.

El director també destaca que “l’obra és orgull per a la companyia valenciana, ja que és un producte merament valencià”.

La gent que encara no hi haja disfrutat a València de , que es done presa perquè l’última funció ací, serà este diumenge a les 6 de la vesprada.

Últimas noticias

Contenido relacionado