Toni Cantó: “L’espanyol està perseguit en la Comunitat Valenciana”

Morera li crida l'atenció per carregar contra tots en el debat d'investidura, quan només té rèplica Puig, i el líder de Ciudadanos contesta: “debatré amb qui em done la gana”

El portaveu de Ciudadanos en les Corts Valencianes, Toni Cantó, ha sigut el segon líder polític, després de Bonig i la rèplica de Puig, a intervindre en el debat d’investidura. Durant el seu discurs ha arremés contra Puig, contra Sánchez, contra Compromís, contra Podemos i també contra Enric Morera, el president de les Corts. Davant això, Morera ha hagut de recordar-li que havia d’interpel·lar a Ximo Puig, ja que és qui anava a ser investit, i no a la resta, ja que no tenien opció a rèplica i no podien defensar-se. “Debatré amb qui em done la gana”, ha assenyalat Cantó sobre este tema.

Toni Cantó ha recalcat que el poeta Miguel Hernández, a qui Puig va nomenar en el seu discurs, “no haguera pogut publicar en hui dia perquè no haguera tingut ajudes de Marzà (Conseller d’Educació) en escriure en espanyol” i tampoc “haguera pogut estudiar en espanyol” perquè “l’espanyol està perseguit en la Comunitat Valenciana”. Per això, ha acusat d’imposició lingüística a l’executiu de Puig i Oltra i ha arribat a assegurar que els socialistes blanquegen als amics d’ETA i que Compromís que somia amb els Països Catalans de la senyoreta Pepis“.

Així mateix, el líder de Ciudadanos ha acusat el Consell de realitzar inversions semblants a les del pla de Zapatero que per cada sis llocs de treball va gastar un milió d’euros i ha retret que ja no siga tan dur amb Pedro Sánchez quan reclama el finançament. A la meitat del seu discurs ha llançat un ‘viva Espanya’ i un ‘viva la Comunitat Valenciana’ i ha acusat a Puig de voler intercanviar butaques a Alacant i entregar-li’ls a ells quan els consideren ‘els fatxes’.

 

ValenciàEspañol