Toni Cantó exigeix que els sanitaris tinguen millors salaris i estiguen més protegits

S'ha pronunciat així després de reunir-se amb la presidenta del Col·legis de Metges d'Alacant i representants del Sindicat Mèdic.

El síndic de Ciutadans (Cs) en Les Corts valencianes, Toni Cantó, ha exigit hui “que el col·lectiu sanitari estiga millor pagat i més protegit” per a fer front a possibles rebrots del coronavirus. S’ha pronunciat així després de reunir-se amb la presidenta del Col·legis de Metges d’Alacant i representants del Sindicat Mèdic, per a escoltar les seues reivindicacions amb l’objectiu de traslladares al dictamen de la Comissió de la Reconstrucció.

Cantó ha afirmat que “Cs treballarà per arribar a un acord de mínims amb totes les forces parlamentàries” per a aprovar les conclusions d’aquesta comissió i ha apostat per incloure en elles “la petició d’augmentar les plantilles i que tinguen una paga extra“. A més, el portaveu parlamentari ha recordat el bo de descompte proposat per Cs per a les vacances del personal sanitari a la Comunitat Valenciana.

Respecte al fons de cooperació de la Diputació d’Alacant, Cantó ha explicat que “no estar en aquest fons significa que els Ajuntaments de la província reben menys recursos” i ha advocat per “canviar això”. “Volem una taula de negociació en Les Corts on estiguem tots per a decidir de quina forma pot arribar aqueixos diners als ajuntaments”, ha conclòs.

El líder de Ciutadans, acompanyat per les diputades autonòmiques María Quiles i Yaneth Giraldo i la vicepresidenta de la Diputació d’Alacant, Julia Parra, recorrerà hui la província d’Alacant per a conéixer les manques sanitàries de la província. Visitaran el centre de rehabilitació psicosocial Doctor Esquerdo, l’Hospital Torrevieja Salut, la societat valenciana de medicina familiar i comunitària i l’Hospital Elx Vinalopó.CatalanSpanish