10:02 - miércoles, 28 febrero 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Toni Gaspar (PSPV), elegit com a president de la Diputació de València

L'alcalde de Faura es converteix en el dirigent de la corporació provincial gràcies als vots a favor del PSPV, Compromís i la Vall ens Uneix

L’alcalde de Faura, Toni Gaspar, ha sigut elegit president de la Diputació de València este matí en el ple de constitució de la corporació provincial després de rebre els vots dels diputats del PSPV (13), de Compromís (5) i de la Vall ens Uneix (1), el partit de l’expresident de la institució, Jorge Rodríguez. El PP (8 diputats) ha votat al seu candidat, Juan Ramón Adsuara, mentre que tant Ciiudadanos (3 diputats) com Vox (1 diputat) han votat en blanc.

Gaspar torna a repetir en el càrrec que ja va exercir durant els dos últims anys després de rellevar a l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, qui va haver de renunciar en ser detingut i imputat en l’Operació ‘Alqueria’. Després de tot això, Rodríguez va fundar el partit la Vall ens Uneix, amb el qual va aconseguir majoria absoluta en la seua localitat i el qual hui ha donat suport a la investidura de l’alcalde de Faura.

Els discursos dels diputats

Joan Sanchis, de la Vall ens Uneix, ha reivindicat la labor de l’expresident Jorge Rodríguez. “Som gent de principis i valors, creiem en les persones, per això hem votat a favor de Toni Gaspar, perquè seguisca amb la gran labor que va exercir Jorge Rodríguez“, ha afirmat.

Per part seua, la diputada de Compromís, Maria Josep Amigó, ha fet referència a l’etapa del PP al capdavant de la Diputació. “Hem acabat amb el clientelisme i el repartiment discrecional i arbitrari de les subvencions“, ha assenyalat. Així mateix, ha indicat que han donat suport a Gaspar perquè volien formar “un govern progressista en la línia del Botànic, que és el que han volgut els valencians i les valencianes”.

La portaveu del PSPV, Pilar Sarrión, ha oferit “respecte, col·laboració, pactes, acords i diàleg a tots els grups de la Corporació, no ens tanquem a ningú” per a millorar les condicions de vida de tots els ciutadans. “Volem que la institució siga seriosa en la seua gestió diària i que esta gestió siga destinada a beneficiar als ciutadans i ciutadanes. Els municipis saben millor que ningú les necessitats que tenen”, ha explicat.

Joaquín Alés, diputat de Vox, ha comentat que rebutgen “l’oposició gratuïta i sistemàtica, donant suport a mesures que afavorisquen als ciutadans i dient no a aquelles que suposen balafiaments i polítiques d’aparador“, mentre que Rocío Gil, portaveu de Ciudadanos, ha realitzat un discurs molt dur contra Jorge Rodríguez per la seua implicació en el cas Alqueria: “li desitge un bon mandat (a Gaspar), no com el del seu company detingut i imputat, esperem que no es repetisquen estos fets en la seua presència, créiem que la corrupció havia acabat amb el PP, però hem vist que ha seguit amb el PSPV i Compromís“. Gil també ha demanat a Gaspar que condemne els atacs que va rebre Ciudadanos en la manifestació de l’Orgull LTGBI.

“Estem en la Diputació amb un grup renovat. Ens tindreu davant en la fiscalització de la gestió i al vostre costat en el treball pel municipalisme”, ha assenyalat Juan Ramón Adsuara, del PP. Segons Adsuara, defensaran “les necessitats de les persones de totes les localitats, independentment del seu color o de la seua grandària” i treballaran perquè la corporació siga “una palanca més perquè la província avance pensant en les persones que més ho necessiten“.

El discurs de Toni Gaspar

Toni Gaspar ha iniciat el seu primer discurs agraint als veïns i veïnes de Faura la seua confiança en ell perquè sense els seus vots “no podria estar ací”. Gaspar ha promés “treball honradesa i justícia” i ha tingut paraules d’agraïment per als membres de l’anterior equip de Govern de Compromís, Esquerra Unida i València en Comú.

“Mentre siga president la Diputació de València s’omplirà de polítiques al servei dels ajuntaments, de justícia social i de feminisme, estem a la disposició de tots els municipis. Tenim reptes com la despoblació. Hem d’eliminar la desigualtat en tots els seus àmbits“, ha sentenciat.

 

 

Últimas noticias

Contenido relacionado