Toni Gaspar succeeix al dimitit Jorge Rodríguez en la Diputació de València

Gaspar ha sigut triat amb els vots a favor del PSPV-PSOE, Compromís, València en Comú i Esquerra Unida

Imatge del ple de la Diputació de València en el qual el socialista Toni Gaspar ha sigut triat nou president de la corporació. EFE

El diputat socialista Toni Gaspar ha sigut triat este dimarts president de la Diputació de València pel ple de la corporació provincial per a substituir a Jorge Rodríguez, que va dimitir després de la seua imputació per presumpta malversació i prevaricació en la contractació d’alts càrrecs en l’empresa pública Divalterra.

Gaspar ha sigut triat amb els vots a favor del PSPV-PSOE, Compromís, València en Comú i Esquerra Unida, mentre que el PP ha votat a la seua candidata, la portaveu del grup, Mari Carmen Contelles. Ciutadans ha votat en contra dels dos candidats i el diputat no adscrit, Jose Enrique Aguar, ha votat en blanc.

L’elecció de Gaspar s’ha produït en un ple extraordinari celebrat vint dies després de la detenció de l’anterior president, Jorge Rodríguez (PSPV-PSOE), en la denominat Operació Alqueria, en la qual també es va detenir als cogerents de Divalterra, Xavier Simón i Agustina Brines, el lletrat de Divalterra, Jorge Entenimentada, el cap de gabinet de Rodríguez, Ricard Gallego, i l’assessor de Rodríguez Manuel Reguart.

Rodríguez va presentar el passat 2 de juliol la seua renúncia tant a la presidència de la corporació com a l’acte de diputat provincial, en la qual li ha substituït, en un altre ple celebrat també hui, Rebeca Torró.

Publicitat