La confusió pel topònim de ‘Castelló’ divideix l’equip de govern al plenari

Mentre PSOE, PP, Vox i Ciudadanos han votat a favor de tirar endavant el requeriment per l'anul·lació o revocació del Decret d'aprovació del canvi de denominació del municipi de Villanueva de Castellón per la forma exclusiva en valencià "Castelló", Compromís, ho ha fet en contra, mentre que Podem ha optat per l'abstenció.

El requeriment per l’anul·lació o revocació del Decret d’aprovació del canvi de denominació del municipi de Villanueva de Castellón per la forma exclusiva en valencià “Castelló” ha dividit els vots de l’equip de govern en el plenari d’este dijous.

Mentre esta vegada, PSOE, PP, Vox i Ciudadanos s’han unit en el vot a favor per demanar al Consell que s’anul·le eixe canvi, Compromís, ho ha fet en contra, mentre que Podem ha optat per l’abstenció.

Destaquen així les intervencions referents a este punt 17 de l’ordre del dia. D’una banda la del regidor socialista Omar Braina que ha explicat amb exemples les confussions que, segons ha explicat, sembla que ja està generant la coincidència del topònim.

PLENO-ORD-29-10-20

Braina ha fet referència a temes administratius, al dret d’estar en desacord amb una altra administració i fins i tot a arguments lingüístics avançant-se ja al desacord en la votació posterior dels seus socis de govern de Compromís.

De fet, per la seua banda, des de Compromís, Francesc Mezquita ha declarat “no entendre la postura dels nostres socis de govern”, a més ha recordat que la competència toponímica no és una qüestió política sinó lingüística. “Ara alguns polítics han jugat a ser filòlegs”, ha afirmat.

Pel que fa al PP, Vicent Sales, en una intervenció marcada per la serenitat també ha donat suport a esta petició a la qual ja el seu partit es va referir en ocasions anteriors en conèixer-se l’acceptació del canvi de nom, encara que no per això ha perdut l’oportunitat de recordar el que pot suposar el nacionalisme per les llibertats.

Un Ple “emmerdat”

Entre les anècdotes que deixa este ple del mes d’octubre destaca l’encreuament de declaracions entre el portaveu de Ciudadanos, Marín-Buck i la resposta del portaveu de Compromís, Ignaci García quan Marín-Buck l’ha acusat “d’emmerdar la política valencianaallà on governen “creando polémica donde no la hay”.

Una expressió que ràpidament ha recollit el portaveu de Compromís, Ignasi Garcia qualificant-la de “no apropiada per aquest ple” i “una falta d’educació” que li ha demanat a la presidència que “per una qüestió d’ordre”, no permetera.

CatalanSpanish