Torna a les xarxes la reeixida carta per a explicar el “secret” dels Reis

Esta carta, que es va convertir en un fenomen viral fa alguns anys, torna per a ajudar a perpetuar la tradició dels Reis Mags.

A tot pare li arriba el moment en què, bé per algun comentari de xiquets majors o bé per la curiositat, sorgeixen els dubtes i preguntes sobre els regals i els seus màgics portadors coronats.

Fa un parell d’anys, va començar a circular per les xarxes socials esta carta amb la intenció de donar una ajuda als pares per a explicar la màgia amagada rere la nit del 5 de gener i conservar una mica més la il·lusió dels xicotets.

“Benvolgut papà i benvolguda mamà de María

Som els Reis Mags. Sabem que acaba de nàixer María. És una xiqueta preciosa que us farà molt felices als dos. Ja sabeu que cada 6 de gener nosaltres anem en silenci a casa de tots els xiquets i els deixem uns regalets per a celebrar el naixement del xiquet Jesús i per a dir-los l’orgullosos que estem d’ells. Però a partir d’ara no podrem fer-ho perquè estem molt vellets i cada vegada hi ha més i més xiquets en este món. No podem anar a casa de tots.

A més, ahir vaig caure del camell i em vaig trencar el braç (sóc Melchor, una miqueta maldestre); Gaspar és molt lent perquè camina amb l’ajuda d’un vell bastó i Baltasar, el nostre vellet Baltasar!, s’oblida sempre d’on té la llista dels regals.

Com veus, ja estem molt majors i necessitem demanar-vos tres favors molt importants:

Primer favor: Que ens ajudeu a posar els regals als xiquets. Cada pare i mare faran el nostre treball el dia de Reis: llegiran les cartes dels seus fills i, amb la mateixa il·lusió que la nostra, els posaran els regals com si anàrem nosaltres. Així tots els xiquets del món tindran els seus regals i nosaltres podrem descansar i veure, des del lluny, les seues caretes d’alegria.

Segon favor: Com això és un gran secret, no li ho podreu dir a María fins que complisca els 7 anys. Quan tinga esta edat, ja serà major i sabrà guardar este secret. Els xiquets xicotets no han de saber que nosaltres ja no podem posar els regals i que són els pares els que ens ajuden perquè si no… què pensaran de nosaltres? On estarà la màgia? El secret s’ha de dir només als xiquets responsables, als quals ja poden entendre que nosaltres els volem molt i que per això demanem ajuda als seus pares, les persones que més els volen a ells.

Tercer favor: Alguns pares que ens ajuden estan malalts o no tenen diners per a comprar regals als seus fills. I també hi ha xiquets que no tenen la sort de tindre dos pares. Per això, necessitem que els vostres fills es convertisquen «un poc» en Reis Mags i compartisquen alguns regals amb els xiquets que no tenen tanta sort com ells.

Res més. No és massa, veritat?

Quan María et pregunte per primera vegada qui són els Reis Mags llig-li esta carta. Entendrà per què nosaltres hem confiat en vosaltres per a fer el nostre treball: perquè sou les persones que més la voleu en el món i que millor poden veure el seu enorme i bondadós cor de perla.

CatalanSpanish