Torna la Fira de la Taronja de Castelló a partir el 6 de desembre i sense plàstic

La tradicional venda directa de taronja dels productors castellonencs, els diumenges a la Plaça Fadrell i Na Violant garanteix enguany la traçabilitat de l'origen real del producte.

La fira de la taronja arriba tard però amb seguretat jurídica. Així ho ha explicat el regidor de transició ecològica a l’ajuntament de Castelló, Fernando Navarro, qui també ha anunciat que una de les principals novetats és que s’ha demanat “un esforç als productors, i s’han retirat totes les borses de plàstic”.

Navarro ha explicat que en esta edició número 11, s’aplica per primera vegada el Decret de venda directa. Un fet que significa, d’una banda que “s’assegura la traçabilitat del producte i això garanteix que en qualsevol moment es puga controlar que la taronja siga d’origen de Castelló i a més, esta regulació, obri una porta a la comercialització en canal curt i a la reducció de la petjada de CO2 del consum en productes alimentaris”. 

Pel que fa al preu, la taronja es vendrà com ja es va acordar al seu moment, a 4 quilos per 3 euros, és a dir a 75 cèntims el quilo, el que suposa, com ha recordat Navarro “un preu just i molt superior al que se’ls paga habitualment als productors en altres canals”.

Diumenge 6 de desembre serà el primer dia en què els productors eixiran a la Plaça Fadrell i a la Plaça Na Violant. L’horari es mantindrà de 9 a 1. Respecte a l’ocupació de la via pública, de moment, els llocs sol·licitats són més 42, però ja ha avançat Navarro que si fes falta ampliar es buscaria altres ubicacions com la plaça Maria Agustina perquè cap productor es quedara fora.

CatalàEspañol