Tornen els treballs en el jaciment del Torrelló del Boverot d’Almassora

Els tècnics de l’ajuntament reprendran l’activitat en el jaciment del Torrelló del Boverot d’Almassora a la fi d’octubre, després de 16 anys sense realitzar noves excavacions. Els experts cercaran restes sobre una porció de terreny de vora 70 metres quadrats de superfície i d’entre dos i tres metres de profunditat, situada en paral·lel a la muralla ibèrica del segle III a. de C. present en l’antic poblat.
Els treballs compten amb un pressupost de 15.000 euros i està previst que duren prop d’un mes. L’objectiu d’aquesta intervenció és traure a l’exterior el mur frontal en el costat nord-oest de l’assentament, l’altura del qual s’estima d’entre cinc i set metres, encara que l’acumulació d’àrids oculta part de l’estructura.
La regidora de Patrimoni, Amaya Gómez, ha reiterat l’aposta de l’equip de govern per la recuperació i valorada del patrimoni d’Almassora. “Volem que els visitants siguen conscients de les dimensions i la importància d’aquest jaciment, que és una de les poques mostres que es conserven del pas dels ibers per les nostres comarques”, ha manifestat l’edil, qui també ha assegurat que la voluntat de l’Ajuntament d’Almassora és “fer visible la major part de la muralla de 150 metres de perímetre que envolta El Torrelló”.
Cal recordar que les últimes excavacions en el Torrelló del Boverot d’Almassora van ser realitzades l’any 2001. No va ser fins a 2012 quan el Consell va dur a terme una consolidació de les restes descobertes, un projecte que el consistori va reprendre i sufragar amb fons propis en 2016, ja que l’exposició de les estructures a l’erosió podia ocasionar despreniments. Aquesta actuació es va centrar en la paret nord de l’habitació 7 i de l’estada coneguda com a nombre 16, datada de finals del segle II a.de C.

CatalanSpanish