La ‘Torrà de la Sardina’ canvia de mans, de la penya ‘El Fanal’ a membres de la comissió

El fet que la festivitat de Sant Pere caiga en dissabte fa preveure una alta afluència de públic, i el canvi de la ubicació dels concerts i l'augment de freqüència del TRAM facilitarà la connexió Castelló-Grau

238

Donar a menjar i veure a prop de tres mil persones i torrar més de 2.000 quilos de sardina és tota una responsabilitat. Més encara si això s’emmarca dins de les festes de Sant Pere i representa un dels actes més multitudinaris i esperats de les festes en honor al Patró Mariner que celebra El Grau de Castelló.

Doncs bé, açò és el que faran enguany membres de la comissió que s’han animat a agafar el relleu de la Penya El Fanal, que junt amb l’ajuda d’altres penyes ha estat els últims onze anys l’encarregada de fer possible una de les trobades més populars i multitudinàries que a l’hora ret homenatge a la gent de la mar, les famílies marineres i al seu esforç diari.

Eugènia Salvador, des de la Gaiata 12, explica que uns quants pares de membres de la comissió s’han animat enguany a fer ells la Torrà “perquè la gent de la penya que s’encarregava també es van fent majors i hi ha hagut il·lusió per part de la comissió de fer-ho ells mateixos!”. Conscients del que implica, Eugènia explica que encara que “tots ajudarem preparem la beguda i organitzant les coses però són una dotzena de persones les que es pegaran la “pallissa” d’estar allí pendents del foc i les graelles!”

Però a més d’este acte, la programació de Sant Pere, conta enguany, com sempre amb un complet programa que només la intensa onada de calor que està vivint estos dies la província podria deslluir. “Això és el que ens fa una mica de por, les temperatures!”, comenta Eugènia preocupada – “en especial en els actes que són de matí!”.

Tot i això, el fet que la festivitat de Sant Pere caiga en dissabte també fa esperar una major afluència de públic, ja que la processó marinera és per moltes persones un dels actes més vistosos i emotiu que no sempre es té ocasió de contemplar quan la festivitat és un dia, per molts, laborable.

A més, el canvi d’ubicació de la zona de concerts i de nou l’ampliació dels horaris del Tram per facilitar la connexió amb Castelló mitjançant transport públic per totes aquelles persones que no vulguen o que preferisquen no conduir, també s’espera que puga afavorir una alta participació. Més encara quan en l’apartat taurí es recupera un ‘tancament’ que canvia de recorregut i que ja ha generat expectació entre els aficionats al bou de carrer.