domingo, 21 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Torrent acull la carrera “9 mesos 9 Km” a benefici de la prevenció del dany cerebral fetal

L’Ajuntament de Torrent ha presentat en el saló de plens del consistori la carrera “9 km 9 mesos” del 19 de febrer que ha organitzat en col·laboració amb l’Institut de Recerca Sanitària la Fe a benefici de la prevenció del dany cerebral fetal.

En aquest acte de presentació han estat presents l’alcalde Jesús Ros, la regidora d’Esports, Nadia Marín, l’investigador de la Fe i torrentí, José Morales Roselló, Alfredo Perales, director de l’àrea clínica de la dona de l’hospital La Fe i Iván Martínez, monitor de running i membre de l’organització, a més d’un nombre significatiu d’empreses col·laboradores. Tots ells han destacat la importància d’iniciatives com aquesta que són granits d’arena que a poc a poc ens porten a millorar en la recerca i els mètodes de diagnòstic. L’alcalde Jesús Ros ha mostrat “la necessitat de conscienciar a la població que fan falta ajudes per a investigar” i ha remarcat que “el consistori sempre estarà col·laborant del costat de qui prenga la iniciativa per a realitzar aquest tipus d’esdeveniments”.

Per la seua banda, tant José Morales com Alfredo Perales han “agraït la implicació del consistori torrentí i de les empreses col·laboradores”, recordant la dificultat que suposa trobar fons per a qualsevol recerca.

La carrera de 9 quilòmetres començarà a les 10 hores des de Parc Central establint-se dues categories: -50 i +50. A més, hi haurà una marxa inclusiva de 4,5 km que tindrà la seua eixida 15 minuts després per a persones amb diversitat funcional i tot aquell que vulga participar (per cada adult inscrit, un menor de fins a 12 anys podrà participar gratis, sempre sota la tutela i l’acompanyament de l’adult).

La inscripció comporta un cost de 10 euros fins al 14 de febrer i inclou borsa del corredor i samarreta. Els 10 euros són tant per a la carrera de 9 km com per a la de 4,5 km. A partir del 15 de febrer la inscripció té un cost de 8 € però sense samarreta i també es podrà realitzar 1 hora abans de la carrera en el mateix lloc. Les inscripcions poden realitzar-se a través de la web carrera.iislafe.es, ticketea.com i la tenda Sports Runners de Torrent. Qui vulga col·laborar com a “Fila zero” també pot fer-ho abonant l’import de la inscripció.

L’esdeveniment comptarà amb tallers gratuïts de matemagia i ciència divertida per als més xicotets impartits per l’associació cultural Hipàtia, exhibicions de Kangoo Fitness i de trucs de patinatge de la mà de Patinar per Torrent.

La importància de la recerca en la prevenció del dany cerebral fetal

Mesurar el flux cerebral en les últimes setmanes de gestació és “crucial” per a prevenir algunes anomalies. De fet, s’han identificat alteracions neurocognitives o cardíaques que podrien originar-se durant el període fetal, segons els últims treballs dels investigadors del IIS La Fe i facultatius del Servei d’Obstetrícia de l’Hospital Universitari i Politècnic La Fe, en coordinació amb l’Hospital St. George’s de Londres. Els estudis han permès identificar un nou grup de risc: El de fetus que presenten un pes aparentment normal segons els estàndards poblacionals, però són xicotets en comparació del seu potencial de creixement. Es produeix un desequilibri entre el què el fetus demana i el que la placenta pot donar-li i aqueix malestar, segons revela el mesurament mitjançant Doppler del flux cerebral, s’expressa dilatant les artèries cerebrals.

Per açò, l’equip de recerca es vol centrar a mesurar el flux cerebral del fetus per a determinar el seu benestar, millor fins i tot que el pes. Els científics, que recentment han exposat els seus treballs en el Congrés de la Societat Internacional d’Ecografia en Obstetrícia i Ginecologia celebrat a Roma, treballa actualment en el desenvolupament d’un marcador d’arborització neuronal en sang fetal o materna.

Últimas noticias

Contenido relacionado