Compromís denúncia un “greu adoctrinament homofòbic” en un col·legi de Torrent

En la denúncia, Compromís afirma que en el Grau Superior de Formació Professional de Tècnic d'Educació Infantil que ofereix el centre sota el règim de concert educatiu s'han repartit materials que "promouen la discriminació" cap al col·lectiu LGTB "sense cap base didàctica o científica"

Un grup de persones es manifesten en defensa dels drets del col·lectiu LGTBI. EFE/Arxiu

Compromís ha denunciat davant la inspecció educativa i el Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana el que considera un “greu adoctrinament homofòbic” en el col·legi Fasta Mare Sagrament de Torrent (València).

Segons compromís, en un dels materials repartits a l’alumnat s’afirma sobre la relació estable entre dues persones del mateix sexe, que “es parla de matrimoni encara que en realitat és incorrecte denominar-ho d’aquesta manera, perquè el matrimoni significa complementarietat, i entre dues persones del mateix sexe no és possible”.

Des de la direcció del centre escolar han informat EFE que, de moment, no tenen constància oficial ni han rebut notificació alguna de la denúncia presentada pel partit polític.

En la denúncia, Compromís afirma que en el Grau Superior de Formació Professional de Tècnic d’Educació Infantil que ofereix el centre sota el règim de concert educatiu s’han repartit materials que “promouen la discriminació” cap al col·lectiu LGTB “sense cap base didàctica o científica”.

A més, afirma, es promouen “informacions contràries a la legislació vigent sobre matrimoni entre personal del mateix sexe basades en perjudicis ideològics i homofòbics cap a un determinat col·lectiu de la societat”.

Afig que aquesta relació “implica greus perjudicis en la formació de la identitat i personalitat dels fills, si n’hi haguera”.

Segons el parer de Compromís, aquests fets “comporten greus afirmacions sobre el col·lectiu LGTB” i un “evident delicte i foment de l’odi” cap a les persones LGTB i els seus fills i filles.

El regidor de Compromís Víctor Medina assegura en un comunicat que les afirmacions que s’exposen en els continguts del centre “suposen un greu atemptat contra la dignitat i les llibertats del col·lectiu LGTBI“.

També suposen, afig, “greus falsedats respecte a la legalitat vigent, que reconeix el matrimoni igualitari igual en drets i obligacions al contrari per dues persones de diferent gènere”.

Medina qualifica les actuacions iniciades per Compromís com una “postura de responsabilitat enfront dels que consideren una greu manipulació en l’ensenyament a persones que, en un futur, cuidaran dels nostres fills i filles”.

Respecte a l’obtenció d’aquests materials, Medina revela que van ser aportats a la formació per un estudiant que “horroritzat pel contingut que es distribuïa” va decidir dirigir-se a la coalició valencianista.

Medina assegura que en 2006 aquest centre escolar “ja va ser denunciat per mares i mares que acusaven la fundació argentina de ser milicians catòlics que adoctrinen als seus fills”, la qual cosa va derivar en una investigació per part de la inspecció educativa de la Generalitat.

“Exigim la retirada immediata d’aquests materials, així com una profunda investigació que pose llum sobre aquests fets”, afirma Medina, que afig que el col·lectiu LGTBI “no tolerarem ni un pas arrere respecte a uns drets que han costat llàgrimes i sang aconseguir després de segles de discriminacions”, conclou.

Publicitat