Torrent fomenta la inserció laboral a través d’una llançadora d’ocupació

La I Llançadora d’Ocupació de Torrent començarà a funcionar a la fi de març i servirà per a ajudar a 20 persones aturades a entrenar una nova cerca de treball en equip i comptar amb noves possibilitats d’inserció laboral. Per a açò, comptaran amb l’ajuda i orientació d’un tècnic, que els facilitarà noves eines de cerca i els guiarà per a reforçar les seues competències i millorar el seu treball.

La llançadora tindrà 20 places: 15 d’elles estaran destinades a joves menors de 35 anys; i les altres 5 restants podran ser per a persones de major edat, fins als 59 anys. Tots hauran d’estar en atur i inscrits com a demandants d’ocupació en el Servei Públic d’Ocupació.

Al marge d’aquests requisits, no se cerca un perfil formatiu concret, sinó que podran participar persones amb estudis bàsics; que procedisquen de Formació Professional o Batxillerat, així com diplomatures o llicenciatures universitàries. De la mateixa manera, no se sol·licita un sector laboral determinat; sinó que la participació està oberta a persones amb trajectòries diverses, d’àrees laborals diferents, amb o sense experiència; o amb especials dificultats d’accés al mercat laboral.

“La llançadora estarà integrada per un equip molt heterogeni, amb la idea que no competisquen entre ells per a cercar ofertes, sinó que col·laboren i s’ajuden mútuament. L’equip és fonamental per a superar la solitud de l’atur, recuperar la motivació i emprendre una cerca de treball més activa, professional i efectiva”, explica el regidor de Gestió de recursos i modernització, Andrés Campos.

Fundació Santa María la Real, entitat que dècades arrere cree les Escoles Taller i que des del 2013 desenvolupa el programa Llançadores d’Ocupació per tot el país, amb una mitjana d’inserció laboral que en l’actualitat ronda el 50%.

Desenvolupament del programa

Les 20 persones que resulten seleccionades, es reuniran diversos dies a la setmana en locals cedits per l’Ajuntament. Duran a terme sessions de coaching i intel·ligència emocional, dinàmiques de comunicació, marca personal i cerca d’ocupació 2.0; entrenament d’entrevistes personals; elaboració de mapes de treball, visites a empreses, reunions amb emprenedors i processos d’intermediació laboral amb responsables de Recursos Humans.

Inscripcions

Les persones interessades a participar disposen fins al 9 de març per a inscriure’s en el programa a través de la web de Llançadores (http://www.lanzaderasdeempleo.es/formulario-de-inscripcion) o en format presencial, sol·licitant i presentant el formulari en les dependències de l’Agència de Col·locació Ideat (carrer València, 42), en horari de 9 a 14 hores. També podran sol·licitar informació addicional en el telèfon 96 111 18 68.

Bons resultats

Aquesta llançadora, així com la que es desenvoluparà també a València, Alacant, Elx, Castelló i Vila-real, formen part de les 140 que Fundació Santa María la Real, Fundació Telefònica i el Fondo Social Europeu engegaran enguany per tot el país. L’experiència de les llançadores desenvolupades en anys anteriors i el recorregut realitzat han demostrat que aquest projecte contribueix de manera significativa a millorar les oportunitats reals de les persones aturades en el seu accés al món laboral”, expliquen des de Fundació Telefònica.

CatalanSpanish