Torrevieja, segon premi ‘Cor de Pedra 2019’ pel seu menyspreu als més desfavorits

L'Associació de Directores i Gerents de Servicis Socials ha concedit a la presidenta de Vox Madrid, Rocío Monasterio, el premi 'Cor de Pedra 2019'.

L’Associació de Directores i Gerents de Servicis Socials ha concedit a la presidenta de Vox Madrid, Rocío Monasterio, el premi ‘Cor de Pedra 2019’ pels seus “injusts i cruels” comentaris relacionant inseguretat i menors d’origen estranger tutelats per les Comunitats Autònomes i parlar “en to despectiu i insultant” de ‘bandades de menes’.

En esta setena edició del guardó, han quedat en segona posició els Ajuntaments de Galapagar (Madrid), Torrevieja (Alacant) i Caravaca de la Cruz (Múrcia) pel seu menyspreu cap als seus ciutadans més desfavorits i per la seua falta de compromís amb la cohesió social de la seua població.

Els tres consistoris ocupen el podi de la pobresa en inversió en servicis socials entre els 421 ajuntaments espanyols majors de 20.000 habitants, amb una despesa de 21 euros per habitant el 2018, quan la mitjana és de 94 euros. Bé mereixen, per açò, haver quedat en segon lloc en els premis.

En tercera posició s’ha situat el Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, per culpar els pacients d’altres comunitats autònomes del dèficit de la sanitat catalana i de les llistes d’espera que genera.

Esta organització sol·licitarà a Rocío Monasterio una entrevista per a fer-li entrega personalment del guardó, que consisteix en un trofeu que simbolitza un cor de pedra, i un diploma acreditatiu. Els altres candidats rebran un diploma acreditatiu de la seua participació i dels vots obtinguts.

El premi va ser instituït per l’Associació de Directores i Gerents de Servicis Socials per a reconéixer les persones que mostren “major insensibilitat i les opinions de la qual o actuacions produïsquen més desemparament i patiment a les persones i famílies, especialment en situacions tan greus com les quals estem vivint”.

En anteriors ocasions han rebut este guardó l’exministra de Sanitat Ana Mato el 2013; María Dolores de Cospedal, el 2014; Mariano Rajoy, el 2015; els 36 ajuntaments majors de 20.000 habitants “pobres en inversió social” el 2016; Dolors Monserrat, el 2017; i governador del Banc d’Espanya, Pablo Hernández Cos, el 2018.

ValenciàEspañol