jueves, 18 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Detecten un cas de tos ferina en un institut de Tavernes

El Centre de Salut Pública de Gandia ha confirmat a través d’un comunicat que un alumne de segon de batxillerat científic del centre educatiu IES La Valldigna havia contret aquesta malaltia, per la qual cosa s’ha iniciat un protocol sanitari per tal de medicar a tots els alumnes de l’últim curs de batxiller.

El departament de Salut Pública ha donat ordre que es facilite azitromicina sense recepta mèdica en les farmàcies als pares dels alumnes d’aquest curs de la localitat vallera. “es pautarà profilaxi antibiòtica amb azitromicina 500 mg el primer dia, seguits de 250 mg diaris durant quatre dies més a tots els alumnes d’aquesta aula i als quals assisteixen a la classe d’informàtica juntament amb els alumnes d’aquest curs”

La tos ferina, distenta o catarro és una malaltia altament contagiosa provocada pel bacteri Bordetella pertussis; el seu nom és donat per una característica tos severa seguida per una inspiració que sona com un crit; una malaltia similar, més suau és provocada per B. parapertussis. Encara que moltes fonts mèdiques descriuen el crit com “agut”, això ocorre generalment només en el cas amb nens i nadons i és rara en la seua ocurrència en adults.

A escala mundial, s’estimen entre 30 i 50 milions de casos de tos ferina i vora 300.000 morts anuals. Malgrat una alta cobertura vaccinal amb DTP i vaccins DTaP, la tos ferina és una de les causes principals de morts evitables per vacuna a escala mundial. La majoria de les morts ocorren en infants joves bé sense vacunar o sense completar les dosis vacunals; tres dosis del vaccí són necessaris per a la protecció completa contra la tos ferina. Un noranta per cent de tots els casos ocorren en el món en vies de desenvolupament. Els nens tendeixen a agafar-lo més freqüentment que els adults.

Últimas noticias

Contenido relacionado