La jornada contínua va guanyant presència en les escoles des de fa diversos anys. Cada curs més comunitats autònomes autoritzen als seus col·legis de Primària a passar-se a una jornada escolar compacta, prèvia consulta a les famílies en molts casos. I, quasi sempre, amb conflicte entre pares i docents.
El moviment està sent generalitzat per tot el país en un procés que cada principi o final de curs enfronta a docents i famílies i fins i tot a les famílies entre si. El canvi no és qualsevol cosa. Enfront de la tradicional jornada partida (de 9h a 17h, en general, amb una aturada d’un parell d’hores per a menjar), la intensiva sol comportar matinar més i acabar a les 14h. És aquest canvi una lluita sindical per a millorar les condicions laborals dels seus afiliats? Afavoreix o penalitza a l’estudiant? I als pares i mares? Té les mateixes implicacions en el camp que en la ciutat?
Diuen aquests estudis que el rendiment dels alumnes és menor a l’inici de la jornada i va creixent segons avança el dia fins a l’hora del menjar. Després cau i torna a pujar al llarg de la vesprada, per la qual cosa els moments de major aprofitament serien a partir del mig matí i avançada la vesprada, horaris que a priori quadren amb la jornada partida enfront de la contínua.
[pdf-embedder url=”http://actualitatvalenciana.com/wp-content/uploads/2017/01/colegios-jornada-continua-valencia-2017-2018.pdf”]