Tots els partits creuen a Correa, menys el PP

Responsabilitzen l'expresident de la Generalitat Francisco Camps per permetre suposadament el saqueig de fons públics

Tots els partits amb representació en Les Corts Valencianes, excepte el PP, han donat credibilitat a la confessió del capitost de la trama Gürtel Francisco Correa i han responsabilitzat a l’expresident de la Generalitat Francisco Camps per permetre suposadament el saqueig de fons públics. El PP de la Comunitat Valenciana ha refusat pronunciar-se sobre la citada confessió al·legant que no valora “temes judicials ni estratègies de defensa” mentre des de Vitòria, el president del PP basc, Alfonso Alonso, ha dit que té confiança en els jutges i espera que el procés judicial “aclarisca la veritat”.

El president de la Generalitat, la vicepresidenta, portaveus parlamentaris de la resta de partits i l’alcalde de València han oferit avui les seues valoracions sobre el text remés per Correa al fiscal en el qual confessa que el PP de la Comunitat Valenciana va pagar en B treballs en campanyes electorals contractats a Orange Market. Correa, que serà jutjat a partir del dilluns en l’Audiència Nacional al costat d’altres dinou acusats pel suposat finançament il·legal del PP valencià a través de la trama, negocia amb Anticorrupció un acord de conformitat que atenue la seua condemna a canvi de reparar el dany.

PublicitatTroballengua  

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha defensat la presumpció d’innocència però ha dit que és “més que evident que hi ha proves acumulades que va haver-hi un finançament il·legal del PP” i que este partit, “en moments determinants”, ha guanyat les eleccions “fent paranys”. Ha assenyalat que encara que serà la justícia qui determine el possible finançament il·legal del PP, espera que “alguna vegada hi haja l’assumpció de responsabilitats polítiques” perquè, al seu judici, “l’actual PPCV és el vell PPCV” i “encara no ha pres cap decisió rellevant quant a l’assumpció de responsabilitats polítiques”. “Han fet molt dany a la reputació de la Comunitat”, ha afirmat el president, a qui li preocupa que “no es tinga la valentia i el coratge d’assumir la responsabilitat política corresponent”. La vicepresidenta, Mónica Oltra, creu que Correa ha dit “el que a València quasi tothom sabia” i ara se sap “en la resta d’Espanya”.

La diputada del PSPV Ana Barceló ha demanat la il·legalització del PP nacional per les seues “pràctiques corruptes”, que “senten en la banqueta a 126 persones vinculades al partit per més de 30 causes” amb un “modus operandi” similar, ha assegurat. “Estem convençuts, com diu Correa, que Camps era la baula perduda, la X que hem cercat durant anys”, motiu pel qual ha demanat que l’expresident deixe el Consell Jurídic Consultiu valencià i a l’actual presidenta del PPCV, Isabel Bonig, que done explicacions sobre este tema.

El portaveu de Compromís, Fran Ferri, creu que “la confessió de Correa el que ve a dir és que el PP va pagar la seua campanya amb diners que hauria d’haver anat a educació, sanitat o dependència i que Francisco Camps era el màxim responsable d’eixe saqueig de fons públics”. Per a Ferri, “el més greu de tot és que el PP no s’ha regenerat i no ha retornat els diners que va desviar” i ha indicat que Bonig “ha recolzat en públic en reiterades ocasions a Camps” i per açò, ha afegit, “sabem que el seu projecte és més del mateix”.

El secretari general de Podem, Antonio Estañ, ha exigit també a Camps que deixe el CJC, ha dit que eixa confessió “torna a confirmar que el PPCV no sap presentar-se a les eleccions sense incomplir la llei”, i ha reclamat també a Bonig que deixe de defensar la figura de Camps per a fer honor a la “suposada regeneració” que pregona.

La portaveu de Ciutadans, Mari Carmen Sánchez, ha coincidit amb la resta de formacions a demanar al PP que “demane disculpes d’un en un a tots els valencians”.

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha qualificat de “molt greu” i un “atac flagrant a l’equitat democràtica” els suposats pagaments il·legals del PP valencià a la trama Gürtel i ha demanat que “retornen els diners que van robar a tots”.

El diputat nacional d’EUPV, Ricardo Sixto, ha demanat la dimissió de Camps en el Consell Jurídic per “no ser digne de seguir en el càrrec, malgrat la presumpció d’innocència”.

PublicitatDesdejuna amb Actualitat Valenciana