Un Tots Sants diferent en mig de la segona onada

Les autoritats extremen mesures per tal que els valencians puguen plorar els seus difunts.

Els cementeris de la Comunitat Valenciana tindran controls d’aforament el Dia de Tots els Sants per a evitar aglomeracions enmig de la segona ona de la pandèmia i en alguns d’ells es limitarà el temps d’estada dins del composant. En alguns s’ha posat vigilància amb drons per a evitar aglomeracions.

Es tracta per a molts la primera visita al cementeri, alguns durant la pandèmia no van poder acomiadar-se dels seus éssers estimats, uns altres ni acomiadar-los en el cementeri i ni tan sols van poder vetlar el cadàver. Es tracta d’una festivitat que enguany és més que emotiva per a les famílies dels més de 35.000 morts segons les xifres oficials.

Les visites als cementeris s’han convertit per als rastrejadors en un espai perillós: malgrat ser a l’aire lliure es concentra molta gent, d’edat elevada i on les llàgrimes produeixen a més un contacte amb la cara perillós. Les vetles han sigut un dels focus d’expansió de la pandèmia: l’emotivitat i el contacte entre persones de diferents grups de risc convertia estes trobades en un perfecte caldo de cultiu per al virus.

La Comunitat Valenciana, malgrat tindre un confinament perimetral i estar entre les millor posicionades de tota Espanya en la lluita contra el virus, no deixa de tindre continguda la respiració davant el dia que més desplaçaments es produeixen als camposants i multiplica per tant, el risc d’expansió del virus. Però plorar als morts també és una necessitat per a aquells que han perdut a algú en l’últim any.

CatalanSpanish