29.8 C
Valencia

Un equip de 10 tractors i 6 turbos s’uneixe als treballs de neteja a Borriana

- Publicitat -AVL

Un equip de vehicles agrícoles de la Cooperativa Sant Josep de Borriana, compost per 10 tractors i 6 turbos sense ventiladors, s’uniran demà a Borriana als treballs del servei extraordinari de neteja i desinfecció de carrers i mobiliari urbà que desenvolupa el Consistori des de fa més d’una setmana per a combatre la propagació del virus COVID-19.

Aquest equipament agrícola reforçarà, així, els treballs de neteja que ja es van posar en marxa la setmana passada i que realitza cada dia Fobesa, l’empresa concessionària del servei de neteja municipal que realitza activitats d’higiene per tota la ciutat amb una solució d’aigua amb hipoclorit de sodi.

Aquesta iniciativa coordinada per l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, suposa la col·laboració de Via Pública, Fobesa, la Cooperativa Agrícola Sant Josep i els agricultors. L’alcaldessa ha agraït aquesta col·laboració en nom de tota la ciutat “per a ajudar a netejar tot el municipi”, i ha manifestat que en moments de dificultat “és molt positiu saber que comptem amb la societat civil per a superar aquesta crisi, en aquest cas el sector agrícola que s’ha oferit i ha resultat fàcil coordinar aquest pla de neteja”.

Segons ha explicat el regidor de Serveis Públics, Vicent Aparisi, els vehicles agrícoles equipats amb cubes i turbos sense ventiladors actuaran demà principalment en les avingudes grans i en zones àmplies de la ciutat, encara que també amb els tractors s’intervindrà en el major nombre possible de carrers.

Així mateix, ha puntualitzat que les torbes no polvoritzaran aèriament, sinó que actuaran “directament i només sobre el paviment i calçada per a no causar desperfectes”, ja que utilitzaran el mateix desinfectant a base d’aigua amb hipoclorit de sodi.

Paral·lelament, ha informat Aparisi, efectius de la Unitat Militar d’Emergències (UME) s’han desplaçat avui al municipi, per segona vegada després de la seua intervenció el passat dia 20, per a reforçar la neteja i desinfecció de diferents punts de la localitat.

Concretament, l’estació del ferrocarril, les dos residències de persones majors i les zones de major afluència de persones durant l’estat d’alarma, com són els voltants dels centres de salut, de les farmàcies, dels supermercats i de les instal·lacions que romanen obertes.

El responsable de l’àrea ha recordat que el pla de neteja dissenyat durant l’epidèmia sanitària per l’Ajuntament i l’empresa Fobesa, compta amb el doble d’efectius i de vehicles, i inclou cada dia una sèrie de carrers per a actuar contínuament en totes les vies públiques de la ciutat.

Tots els dies actuen vehicles de neteja, i un camió cisterna que porta a terme arruixats de carrers automàtics o amb mànegues connectades, una hidro-netejadora i una agranadora mecànica.

Especialment, s’incideix en les considerades zones crítiques de major pas de població, que són als voltants dels centres de salut, edificis de serveis socials i policia local, carrers amb supermercats, bancs, caixers, farmàcies, quioscos de premsa i estancs, entre altres.

L’alcaldessa ha volgut agrair al personal de Via Pública “el seu esforç i el seu treball” en aquests moments, i ha mostrat el seu “reconeixement per la seua implicació i màxima col·laboració en aquest operatiu de prevenció del virus i de lluita contra aquesta pandèmia”.

Així mateix, l’alcaldessa ha sol·licitat la contribució de la ciutadania per a “garantir al màxim les mesures d’higiene i salubritat en les vies públiques i d’aquesta forma prevenir i evitar punts de propagació del coronavirus en la via pública”.

A més, ha apel·lat a la “responsabilitat de tots els veïns i totes les veïnes”, perquè respecten les mesures de confinament establides en l’estat d’alarma i les recomanacions de les autoritats sanitàries, i “isquen al carrer únicament per a fer les tasques autoritzades i en les condicions previstes en el Reial decret”.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,629FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Busquen casa per a 96 gats despres de desnonar al seu amo a Gandia

Protectores d'animals i l'Ajuntament de Gandia busquen una llar per a 96 gats que han hagut de ser acollits després del desnonament del seu amo, que convivia amb tots ells en un pis.

Dos motoristes morts en un accident de trànsit a Benicàssim

La Unitat d'Atestats i Investigació d'Accidents de la Policia Local de Castelló investiga les circumstàncies del sinistre.

Detectat un brot de coronavirus en Cullera per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 86 persones contagiades i 1 ha mort a consequència de la covid-19.

Detectat un brot de coronavirus en una empresa d’Oliva

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 128 persones contagiades i 3 han mort a consequència de la covid-19.

Detectat un brot de coronavirus en Daimús per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 27 persones contagiades i 5 han mort a consequència de la covid-19.
- Advertisement -

: Valencià