25.9 C
Valencia

Un detingut per tràfic de drogues a Chiva

S'ha practicat un registre a Chiva, desmantellant-se una plantació amb 300 plantes i confiscant-se més de 18000 grams de droga, desactivant-se d'esta manera un punt de venda de droga.

- Publicitat -AVL

Agents de la Policia Nacional en col·laboració amb la Guàrdia Civil de Chiva, en el marc de l’Operació “GREEN RODE”, desenvolupada de manera conjunta a la província de València, han detingut a un home de nacionalitat espanyola al qual se li imputa els delictes contra la salut pública per cultiu, elaboració i tràfic de drogues, defraudació de fluid elèctric.

Les investigacions van començar durant el vigent estat d’alarma provocat arran de la crisi de la COVID-19 amb la consegüent dificultat afegida que això va generar als investigadors i van ser dutes a terme per la Guàrdia Civil de Chiva i la Policia Nacional a València, tot això per a detenir a l’autor d’estos fets delictius en haver-se localitzat un xalet en la localitat valenciana de Chiva que s’estaria utilitzant com a laboratori clandestí de marihuana pels detinguts.

Modus operandi

De les investigacions practicades, es va poder esbrinar que el detingut havia llogat un xalet de grans dimensions en una urbanització de Chiva, havent realitzat “enganxaments” fraudulents a la xarxa elèctrica que van ser detectats pels agents, va fer que se sospitara de la possible existència d’un hivernacle de marihuana ocult.

Amb aqueixos indicis van començar les perquisicions, que van permetre constatar que un home acudia a esta casa en diferents dies per a controlar les plantes i per al cultiu de les quals havia instal·lat aparells d’aire condicionat, llums de calor i filtres per a evitar olors.

La persona que finalment va resultar detinguda, utilitzava un estricte i innovador protocol de seguretat que consistia en el ràpid tall de la producció de la marihuana cultivada i el desmuntatge i desfet d’alguns dels components de la plantació que menor cost li suposaven, per a evitar que en cas que agents de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil dugueren a terme algun tipus d’intervenció o entrada en l’immoble, no trobaren res en el seu interior que poguera comprometre-li.

No obstant això, Policia Nacional i Guàrdia Civil, van preparar un operatiu en el qual van detectar, en la vesprada del passat 9 de juny, com el sospitós estava duent a terme la recollida de la producció i el desmuntatge d’alguns sistemes, la qual cosa va portar a una ràpida intervenció que va culminar amb la consecució dels objectius buscats.

Com a dificultat afegida, el subjecte disposava d’un sistema de vídeo vigilància amb el qual controlava de manera remota la possible presència de persones com a membres de les Forces i Cossos de Seguretat, encara que en esta ocasió no va poder detectar als funcionaris policials.

Fruit de les investigacions realitzades i de la coordinació operativa de la Policia Nacional i Guàrdia Civil de Chiva, es va formar un equip conjunt de treball de vigilàncies, seguiments i un complex sistema d’anàlisi de les conductes i rutines del detingut que és dedicada al cultiu indoor de marihuana.

Així doncs, una vegada es va haver identificat i localitzat, els agents van procedir a la detenció una persona espanyola de 27 anys, a Aldaia.

La Policia Nacional i la Guàrdia Civil van intervindre en el registre judicial del xalet, un sofisticat sistema per a la producció de marihuana compost per generadors d’electricitat, climatitzadors, extractors d’aire, filtres, llums d’alta potència, ventiladors, transformadors, productes específics per al cultiu, sistemes d’alarma i vídeo vigilància, material que conformava la infraestructura que feia possible que la plantació de marihuana del xalet mantinguera unes condicions específiques d’humitat i temperatura òptimes per al cultiu intensiu en interior d’este tipus de droga, mantenint un elevat poder de producció.

Defraudació de fluid elèctric

El detingut pel qual sembla estava defraudant el fluid elèctric, ja que havia manipulat els sistemes elèctrics per a no haver de fer front a l’alt cost de les factures.

El xalet registrat comptava amb “un sofisticat circuit il·legal elèctric” en el qual el corrent elèctric era subministrada a les propietats de manera il·lícita, realitzant els enganxaments mitjançant manipulacions d’anul·lació dels comptadors, fet que podria haver posat en perill la integritat de la xarxa elèctrica dels immobles confrontants.

Per part de l’empresa subministradora s’està quantificant el perjudici causat, així com avaluant el risc que suposaven les instal·lacions elèctriques muntades sense mesures de seguretat de cap mena. L’entramat elèctric instal·lat per al creixement de les plantes, es va poder comprovar que estava connectat amb la línia de distribució, i que estava preparat perquè funcionara contínuament.

En el registre efectuat i davant la complexa instal·lació elèctrica localitzada va resultar necessària l’assistència de personal del Servei Oficial de l’empresa subministradora d’electricitat per a minimitzar riscos d’electrificació i alçar les corresponents actes per les defraudacions de fluid elèctric produïdes.

Fases d’explotació

Esta Operació GREEN RODE s’emmarca dins dels serveis establits per la Policia Nacional i Guàrdia Civil en tot el territori nacional per a prevenir el tràfic i cultiu de substàncies estupefaents a la província de València i erradicar els punts de venda de droga a la menuda dins del “Pla Operatiu de resposta policial al tràfic minorista i consum de drogues en zones, llocs i locals d’oci i diversió”.

S’ha detingut a un home de nacionalitat espanyola de 27 anys en la localitat d’Aldaia al qual se’ls imputen els delictes contra la salut pública per cultiu, elaboració i tràfic de drogues i defraudació de fluid elèctric, confiscant-se droga per un valor aproximat de 94.000 euros i els efectes necessaris per al funcionament de la plantació de droga.

Material intervingut

S’ha intervingut un total de 305 plantes de marihuana, sent aprehesos més de 18.000 grams de marihuana tallada i disposada per a la seua preparació i posterior distribució i consum.

Els detinguts i investigats i efectes intervinguts, han passat a la disposició del Jutjat núm. 1 de Requena (València), el qual ha exercit la direcció judicial de la investigació.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -DiVal

Segueix-nos

12,817FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -Borriana_SantBlai
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Castelló de la Plana regista un nou focus de coronavirus per contacte social

Castelló de la Plana te 228 casos actius de coronavirus

Detectat un nou focus de coronavirus a Guadassuar per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus, el municipi ha tingut 58 positius (asimptomàtics o no)

Sanitat detecta un nou focus de coronavirus a Alberic amb 7 persones contagiades

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus, el municipi ha tingut 70 positius (asimptomàtics o no)

Sanitat torna a detectar un brot de coronavirus a Banyeres de Mariola per contacte social

Qualsevol ciutadà pot comprovar les dades actualitzades en la web d’informació estadística de la Conselleria de Sanitat i Salut Pública.

Alzira suma 3 focus més de coronavirus amb 18 casos en 24 hores

Tots els contagiats han sigut per contacte social.
- Advertisement -

: Valencià