8 detinguts per tràfic de drogues a Sueca

La Guàrdia Civil de Cullera ha detingut a huit persones implicades en els delictes de tràfic de drogues, pertinença a grup criminal i trencament de condemna.

La Guàrdia Civil de Cullera, en el marc dels serveis orientats a prevenir i perseguir el tràfic de drogues, ha desenvolupat l’operació “PALENE”, procedint a la desarticulació de diversos punts de venda de drogues de la localitat de Sueca i a la confiscació de gran quantitat de substàncies estupefaents i altres efectes relacionats amb l’activitat il·lícita esclarida.

La Guàrdia Civil de Sueca va començar l’operació “PALENE” el mes de març passat, després de tindre coneixement, en ple confinament, la contínua entrada i eixida de joves en diversos domicilis de població de Sueca on suposadament de podien estar venent substàncies estupefaents per part dels habitants.

Pel que sembla joves de la localitat de Sueca es dirigien a estos domicilis per a comprar Cocaïna i marihuana, entraven en els mateixos i després de romandre un breu espai de temps els abandonaven. També un altre dels “modus operandis” era la venda d’estes substàncies en parcs de la zona i establiments d’oci.

S’ha procedit a la detenció de sis persones, tots ells majors d’edat, 4 dones i 4 homes. Se’ls imputen delictes de tràfic de drogues i pertinença a grup criminal. A més a un dels detinguts un delicte de trencament d’Ordre d’Allunyament, ja que en el moment de d’un dels registres, este es trobava residint en el mateix domicili que la seua exparella, amb la qual té una ordre d’allunyament en vigor per Violència de Gènere.

També se’ls imputa un delicte de pertinença a grup criminal, ja que pel que sembla actuaven en grup i concertadament els uns amb els altres exercien labors de repartiment de drogues i funcions.

En les entrades i registres en els domicilis han col·laborat personal d’Unitats de Seguretat Ciutadana de les Companyies de Sueca i Paiporta, personal del Lloc Principal de Sueca, participant un total de 30 efectius.

Finalment, a principi del mes d’octubre, es van realitzar 3 entrades i registres en habitatges diferents que els autors usaven per a perpetrar els delictes, detenint-se a 8 persones, 4 dones i 4 homes d’edats compreses entre els 21 i 44 anys, de nacionalitats espanyola i algeriana.

Per part dels agents es va procedir a l’aprehensió d’aproximadament 80 grams de cocaïna, més de 4.400 euros en monedes fraccionades, 2 bàscules de precisió, 4 telèfons mòbils i marihuana preparada en dosi per a la seua venda.

De les labors operatives desenvolupades, es va poder identificar als habitants de l’habitatge, així com constatar que estos domicilis eren utilitzats com a punt de venda de drogues i amb un gran nombre de “clients”.

La Guàrdia Civil dona per desmantellat tres importants punts de venda de substàncies estupefaents en la localitat de Sueca. Les diligències han sigut entregades en el Jutjat de 1a instància i Instrucció núm. 5 de Sueca.

CatalanSpanish