7 detinguts per tràfic de drogues i organització criminal a Vinaròs

Dos dels detinguts han ingressat a la presó.

La Guàrdia Civil de Vinaròs ha desmantellat una organització criminal dedicada al tràfic d’estupefaents que tenia la seua seu a Vinaròs, dins de la lluita per a combatre la distribució i venda de substàncies estupefaents a la província.

Els agents han detingut a 7 persones per un suposat delicte de pertinença a grup criminal, blanqueig de capitals i organització criminal 6 dels 7 detinguts eren del mateix clan familiar, ha sigut investigada una dona que treballava per a este grup.

Va ser durant el mes de juny passat d’enguany quan va començar la investigació. Els guàrdies civils van comprovar que en un domicili i en un local regentat per als ara detinguts hi havia una gran afluència de persones per breu espai de temps, corroborant que es tractaven de punts de venda de droga a la menuda.

L’operació es va desenvolupar en els mesos posteriors, on l’obtenció de proves va ser determinant perquè el passat 23 d’octubre es procedira a la fase d’explotació d’esta, el resultat de la qual va culminar amb la detenció dels implicats i la desarticulació de dos punts de venda i distribució de droga a la província aflorant una sèrie d’actius i beneficis obtinguts amb el blanqueig de capitals i que no corresponen a una activitat laboral lícita dels seus membres.

La Guàrdia Civil va procedir al registre simultani de quatre domicilis i un establiment hostaler, tots ells situats en la localitat de Vinaròs, confiscant-se un total de 210 grams de cocaïna, 150 grams en roca (que es trobava sense “tallar”), i més de 100 dosi, a més del voltant de 20.000 euros en metàl·lic, sis turismes d’alta gamma i una motocicleta, balances de precisió, útils per a la confecció de dosi, telèfons mòbils, així com un altre tipus d’efectes.

L’Operació ha sigut duta a terme per efectius de la Guàrdia Civil de Vinaròs, amb el suport d’unitats especialitzades de la Comandància de la Guàrdia Civil de Castelló (Unitat de Seguretat Ciutadana de la Comandància de la Guàrdia Civil de Castelló (USECIC), Servei Cinológico).

Els detinguts juntament amb les diligències instruïdes han sigut posats a la disposició dels Jutjats de Vinaròs, qui ha decretat l’ingrés a la presó de 2 d’ells.

CatalanSpanish