Tràfic ha realitzat 348 exàmens pràctics de conduir extraordinaris a Castelló

El delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, ha destacat hui l’“esforç extraordinari” que està realitzant la Direcció general de trànsit a la província de Castelló amb la finalitat d’agilitar i normalitzar el temps d’espera per a la realització d’exàmens de circulació de vehicles a la província de Castelló, una mesura que ha permés que “solament hui, dissabte, s’hagen realitzat fins a 348 proves pràctiques per a l’obtenció del permís de conduir”.

Així ho ha donat a conéixer el delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, en una visita que ha realitzat a les proves que des de les 8 del matí es realitzen per diferents punts de la ciutat de Castelló, gràcies a la participació d’un total de 24 examinadors arribats ex professo per a aquesta comesa des de les prefectures de Tràfic de les ciutats de València i Alzira. En l’acte ha estat acompanyat del subdelegat del Govern a Castelló, David Barelles; la cap provincial de Tràfic a Castelló, Mercedes Peris; i el secretari general de l’Associació Provincial d’Autoescoles de Castelló, José María Gallén Dolz.

“L’esforç que està fent el Govern d’Espanya per resoldre les demandes de la província és extraordinari. Al final del pla de xoc, haurem reduït el temps d’espera per realitzar les proves en un 35%”, ha assenyalat el delegat del Govern a la Comunitat Valenciana.

Els 357 exàmens pràctics que s’han realitzat hui, i que també es repetiran dissabte que ve 21 d’abril, formen part del Pla de Xoc que ha engegat la Direcció general de trànsit a la província de Castelló i que va presentar el director general de la DGTGregorio Serrano, a l’Associació Provincial d’Autoescoles de Castelló, en la reunió que va mantenir el passat 26 de març. Aquestes mesures són:

• Incorporació, el 2 d’abril, de dos nous examinadors itinerants, que se sumen a les 7 que hi ha en plantilla en la Prefectura Provincial de Castelló.

• Realització d’hores extres de caràcter voluntari, de dilluns a divendres per part dels examinadors de la Prefectura Provincial de Castelló.

• Realització d’exàmens pràctics els dissabtes, del que avui se celebra la primera jornada, i que la següent serà el dissabte 21 d’abril, amb possibilitat d’estendre’s al mes de maig, si així es requereix.

“Aquestes mesures ens estan permetent que, des del mes d’abril, han permés realitzar ja un total de 1.092 proves, tant teòriques, com d’aptituds i de circulació”, ha ressaltat el delegat del Govern, Juan Carlos Moragues.

Així mateix, Moragues ha destacat l’important paper que realitzen les autoescoles, ja que “els alumnes de hui són els conductors de demà. De la seua formació depén que seguim treballant en la senda de la reducció de la sinistralitat en la carretera”. En aquest sentit, ha destacat que, des de l’1 de gener a l’11 d’abril de 2018, s’han produït 146 accidents amb víctimes en zona interurbana, amb 5 morts i 17 ferits, tenint en compte que en tot l’any 2017, es van comptabilitzar 514 accidents amb víctimes, amb 23 morts. Pel que es refereix a les vies urbanes, les últimes dades que maneja Tràfic a Castelló des de l’1 de gener a l’11 d’abril són que s’han produït 33 accidents amb víctimes, amb zero morts i 3 hospitalitzats, la qual cosa suposa “una notable disminució pel que fa al mateix període del 2017, quan es van registrar dos morts”. En tot l’any 2017, es van comptabilitzar 11 morts en vies urbanes de la província de Castelló.CatalanSpanish