1:41 pm - Saturday, 8 August 2020

Tràfic preveu 4 milions de desplaçaments durant el pont per la Comunitat Valenciana

- Publicidad -Reciplasa
SaguntaEscena
Borriana
GVAEconomia
- Publicidad -

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVL

Prop de mil efectius de l’Agrupació de Tràfic de la Guàrdia Civil patrullaran les carreteres i els punts més conflictius

Per província els desplaçaments previstos a València 1.900.000, en la d’Alacant 1.350.000, i en la de Castelló 750.000

El delegat del Govern a la Comunitat, Juan Carlos Moragues, ha assistit avui a un dels controls de tràfic previs a l’inici de l’operació de tràfic amb motiu del pont de la Constitució i de la Immaculada que preveu quatre milions de desplaçaments per les carreteres valencianes en sis dies, des d’avui fins al diumenge 10 de desembre.

Durant el control realitzat en una de les eixides de la ciutat de València ha donat a conéixer el dispositiu especial que la Direcció general de trànsit engega per a regular, donar seguretat i fluïdesa desplaçaments previstos durant aquest llarg pont.

En tota Espanya la previsió és de 6.700.000 desplaçaments de llarg recorregut, d’ells el 22% passarà, per l’àrea influencia Centre de Gestió de Tràfic de Llevant. L’operació especial de tràfic es perllongarà durant sis dies. S’activa aquesta mateixa vesprada i es perllongarà fins a la matinada del dia 10 de desembre. L’operatiu començarà a les 15 hores d’avui dimarts 5 de desembre i finalitzarà a les 24 hores del diumenge 10.

A més d’aquests desplaçaments, els de l’entorn dels grans nuclis urbans, generaran uns moviments de vehicles que, durant aquest període de temps a la Comunitat Valenciana, poden situar-se al voltant de la xifra de 4.000.000 per al conjunt de les tres províncies. D’aquesta xifra, corresponen a la província de València 1.900.000, a la d’Alacant 1.350.000, i a la de Castelló 750.000.

Treballant perquè uns altres gaudisquen

Prop de mil efectius vetlaran per les incidències que es puguen en les carreteres valencianes. El dispositiu el forma el personal de Conservació de Carreteres, agents de l’Agrupació de Tràfic de la Guàrdia Civil i responsables de la DGT en la zona de Llevant.

El delegat del Govern ha destacat i ha agraït el treball que aquests dies realitzen els efectius de l’operatiu especial de tràfic. Moragues ha demanat als conductors que atenguen qualsevol indicació dels agents de tràfic, ja que estan ací per a vetlar per la nostra seguretat i ha recordat que “perquè uns puguen gaudir d’uns merescuts dies de descans, uns altres, com és el cas com l’operatiu que ara es mobilitza, estaran treballant per a donar resposta a qualsevol incident en la via”.

Com sol ser habitual en aquesta època de l’any, les condicions meteorològiques poden ser adverses per a la conducció per la pluja, boira, gel i fins i tot neu, sobretot en zones de muntanya, per la qual cosa és imprescindible disposar de la informació adequada per a planificar correctament els viatges.

Respecte a la circulació per carretera, en aquest període tindran lloc multitud de desplaçaments de llarg i curt recorregut, destacant principalment l’eixida de les grans ciutats i la tornada que es produirà els últims dies del cap de setmana, especialment el diumenge.

Enguany, l’eixida dels grans nuclis urbans es produirà en dues fases:

• La primera, d’inici del pont: el dimarts a la vesprada i durant el matí del dimecres.

• La segona: el dijous a la vesprada i el divendres al matí, pel començament dels dies festiu més el cap de setmana.

Aquests desplaçaments afectaran de manera significativa a les carreteres la destinació predominant de les quals seran a zones de muntanya per a la pràctica d’esports d’hivern, zones turístiques de descans i segona residència, i també els accessos a les grans zones comercials.

El dimarts, des de les primeres hores de la vesprada poden produir-se importants moviments de vehicles en les vies de comunicació que porten cap a les zones de muntanya, descans i segones residències, que poden ocasionar alguna retenció en les eixides de les grans ciutats. A mesura que avança la vesprada aqueixes intensitats circulatòries es traslladaran a les zones de destinació.

Aquesta mateixa situació es produirà durant el matí del dimecres, dia festiu de la Constitució, on continuaran el tràfic intens en sentit eixida dels grans nuclis urbans i que podrien produir retencions de major intensitat que en la vesprada del dia anterior. També es produiran trajectes de curt recorregut a zones d’oci i esplai propers a les grans ciutats, produint-se el retorn a primeres hores de la vesprada.

El dijous, és una jornada laboral atípica, en trobar-se enmig de dos dies festius. Al matí es produiran els desplaçaments habituals d’entrada a les grans ciutats però de menor intensitat que un dia laboral normal. A la vesprada, s’incrementaran els desplaçaments en sentit eixida dels grans nuclis urbans d’aquells ciutadans que vagen a gaudir dels tres dies d’oci en sumar-se el festiu de la Immaculada amb la finalitat de setmana.

La situació circulatòria del divendres és molt similar a la del dimecres. Continuarà el tràfic intens en sentit eixida dels grans nuclis urbans i també es produiran trajectes de curt recorregut a zones d’oci i esplai pròxims a les grans ciutats, produint-se el retorn a primeres hores de la vesprada.

El dissabte a la vesprada, es produiran moviments de llarg recorregut, en sentit retorne cap a les grans poblacions d’aquells conductors que decideixen avançar la tornada del pont.

Pel que fa al diumenge, dia de retorn s’aconsella iniciar el viatge al matí, ja que els conductors es poden trobar des de primeres hores de la vesprada amb tràfic intens i problemes de circulació en els principals eixos viaris (carreteres nacionals, autopistes i autovies) que canalitzen tot el moviment de tornada, i també en les carreteres d’accés a zones de muntanya. A la vesprada -nit, aqueix flux de vehicles es traslladarà als accessos dels grans nuclis urbans, podent-se produir algunes retencions.

Moragues demana prudència i prevenció

El delegat del Govern, Juan Carlos Moragues, ha tornat a recordar que el més important abans d’emprendre un viatge per carretera és la seua planificació. En el cas d’haver de realitzar un viatge en condicions adverses per a la circulació, com les que solen produir-se en aquesta època de l’any, és recomanable tenir en compte, per la seguretat de tots, els següents consells:

• Informar-se adequadament de les condicions meteorològiques i de la situació de la ruta triada. És important disposar de pneumàtics d’hivern, cadenes, o de qualsevol altre dispositiu antilliscant, sobretot per a viatges per zones muntanyenques.

• Mantenir la distància de seguretat amb el vehicle precedent.

• Fer-se veure mitjançant la utilització correcta de l’enllumenat. Si la pluja o la boira redueixen la visibilitat, és imprescindible encendre l’enllumenat d’encreuament i l’específic de boira.

• En via desdoblegada, circular pel carril dret i si ha de detenir el vehicle fer-ho sempre fora de la calçada i del voral.

• Atendre en tot moment les instruccions dels agents de Tràfic així com de la informació dels panells de missatges en carretera.

A més cal tenir en compte altres consells de caràcter general, com:

• Conducció assossegada. Durant@InformacionDGT el viatge s’han de realitzar descansos cada dues hores aproximadament. La desatenció en la conducció és el principal factor desencadenant d’accidents greus.

• La velocitat ha de ser l’adequada a les circumstàncies i a la via per la qual circulem. Recorde que en les carreteres convencionals es produeixen el 80% de les víctimes mortals. En autopistes i autovies la velocitat màxima permesa per a turismes i motocicletes és de 120 km/h.

• Adoptar les mateixes precaucions en realitzar desplaçaments curts que en els de llarg recorregut.

• El carril esquerre només s’ha d’utilitzar per a avançar, havent de tornar de nou al carril dret una vegada finalitzat aquest avançament

• Cinturó tots, cinturó sempre. En qualsevol desplaçament, siga de curt o llarg recorregut i en tots els seients, han d’utilitzar-se els sistemes de seguretat adequats. Cinturó, cadires infantils poden salvar-nos la vida. Igual que el casc per a usuaris de motocicletes i ciclomotors.

• El consum d’alcohol i altres drogues pels conductors és incompatible amb la conducció.

Esta publicació està disponible en : Valencià

També te pot interessar

Últimes notícies

La presència de Covid-19 en aigües residuals “s’estabilitza” a València però augmenta en alguns barris

La presència de la Covid-19 "s'ha estabilitzat" en el conjunt de la ciutat de València, encara que en diverses zones la tendència és "ascendent", en concret en els barris de Tres Forques, Fontsanta, Malilla, Torrefiel i el districte de Ciutat Vella, alguna cosa que ve a significar que el nivell de restes de virus detectats en aigües residuals per la Delegació del Cicle Integral de l'Aigua en estos barris "ha pujat".

Ferrando vista les instal·lacions de la planta embotelladora d’Aigua de Benassal

El delegat de Promoció Econòmica a la Diputació de Castelló, Pau Ferrando, s'ha desplaçat fins a la planta embotelladora d'Aigua de Benassal on s'ha reunit amb el gerent de l'empresa, Rafa Boria, per conéixer de primera mà el sistema productiu de les instal·lacions i els reptes de la companyia en l'actualitat.

Castelló consolida la seua oferta turística d’estiu i atrau a més assistents a les activitats

La regidora de Turisme destaca el bon acolliment al juliol d'una programació adaptada a les mesures derivades de la covid-19.

Oltra: ‘L’aportació del Consell al pagament de la dependència ha pujat un 57% en els últims 4 anys, mentre l’aportació de l’Estat continua baixant’

Des de 2015 la Generalitat ha aportat prop de 3.000 milions d'euros a sufragar el sistema de dependència enfront dels 402 de l'Estat.

Dos terratrémols de magnitud 3 afecten Gavarda i Massalavés

El primer sisme s'ha donat a Massalavés entorn de les 9.50 hores, segons l'Institut Geològic Nacional, amb una magnitud de 3,1.

Alló més llegit

Esta publicació està disponible en : Valencià