La Generalitat posa en servei el tram Calp-Teulada de la Línia 9 del TRAM d’Alacant

La circulació ferroviària es prestarà entre Benidorm i Teulada, mentre que des d'esta estació a Dénia es manté el transport alternatiu d'autobús.

La Generalitat posarà en servei el divendres 31 de juliol el tram Calp-Teulada de la Línia 9 (Benidorm-Dénia) del TRAM d’Alacant, una vegada completades les proves de circulació realitzades en les últimes setmanes.

Les obres realitzades en este tram d’11 quilòmetres han permés renovar la via i rehabilitar els ponts del Quisi i Ferrandet, després d’una inversió d’uns 17 milions d’euros. Estes actuacions formen part del conjunt d’inversions previstes per la Generalitat per a completar el procés de modernització d’esta línia.

Amb l’obertura del trànsit ferroviari des de Calp es reobrin les estacions de Ferrandet, Benissa i Teulada, on es podrà accedir a l’autobús que enllaça amb Dénia.

Els usuaris i usuàries de TRAM d´Alacant disposen dels canals d’atenció telefònica, web i xarxes socials, així com el telèfon d’atenció al client gratuït 900 72 04 72 per a poder informar-se dels nous horaris.

Tancament del baixador de L’Alfàs del Pi

De manera paral·lela a l’obertura d’este tram, el baixador de L’Alfàs del Pi de la Línia 9 (Benidorm-Dénia) del TRAM d’Alacant romandrà tancat al públic des del 31 de juliol fins al mes vinent d’octubre, a conseqüència de les obres de condicionament i rebaixe d’andanes que es duen a terme en esta i en altres estacions.

Fins a la seua reobertura, Ferrocarrils de la Gemeralitat Valenciana (FGV) recomana l’ús de les parades més pròximes al centre urbà de L’Alfàs del Pi, que són els baixadors de l’Albir i Camí Coves. A més, la línia de bus urbà (10) comunica la població amb els voltants de Camí Coves, L’Albir, Altea i Garganes.

Continuació dels treballs de renovació

Una vegada completades les obres del tram Calp-Teulada, els treballs de renovació de via del conjunt de la Línia 9 entre Teulada i Dénia continuen amb una inversió d’uns 34 milions d’euros.

El tram Gata de Gorgos-Dénia es troba en execució i en la connexió entre Teulada-Gata de Gorgos està previst que s’inicien les obres al llarg del mes d’agost.

FGV ha començat este mes de juliol a executar la remodelació de les andanes i millora de l’accessibilitat de les estacions i baixadors de part de la Línia 1 (Benidorm-Alacant) i de la Línia 9 (Benidorm-Dénia) per un import d’11,7 milions d’euros.

D’altra banda, les obres de senyalització, comunicacions, energia i ATP, amb un pressupost pròxim als 17 milions d’euros, es van executant conforme a la posada en servei dels nous trams, fins a completar la totalitat de la Línia 9.CatalanSpanish