El TRAM connectarà Sant Joan amb Alacant i els dos hospitals

La Línia Alacant-Hospital-Sant Joan d´Alacant era un projecte que l'Ajuntament de Sant Joan portava reclamant anys.

Este matí Jaime Albero, alcalde de Sant Joan, ha presentat el projecte d’ampliació del recorregut del Tram que unirà el municipi amb la zona nord d’Alacant i els hospitals de totes dos localitats. A l’acte han assistit membres de l’equip de govern de Sant Joan, Josep Llin, director del projecte i Arcadi España, conseller d’Obres Públiques i Mobilitat. Ha tingut lloc en l’entrada de Benimagrell.

El alcalde Jaime Albero i el conseller Arcadi España

La Línia Alacant-Hospital-Sant Joan d’Alacant era un projecte que l’Ajuntament de Sant Joan portava reclamant anys, ja que, tal com ha indicat l’alcalde, “amb el desenvolupament del Tram a Alacant, es va quedar fora Sant Joan i Mutxamel”.

Josep Llin, director del proyecte

Llin ha explicat com funcionarà el projecte de Mobilitat i ha agraït a l’alcalde la seua predisposició. La nova línia, anunciada pel president de la Generalitat, Ximo Puig, connectarà l’àrea metropolitana d’Alacant (Camp de golf), amb l’hospital i la Universitat de Sant Joan i el nucli urbà del municipi. Esta prolongació del Tram d’uns 3 km aproximadament suposa una millora de la connectivitat entre totes dos localitats.

“La mobilitat s’entén des del punt de vista global, i permetrà el transport públic a la gent que haja de desplaçar-se des d’Alacant a la Universitat i a l’hospital de Sant Joan; però també als santjoaners que vulguen anar al centre de la ciutat d’Alacant”, ha assenyalat també.

És una aposta més pel transport públic de la Generalitat Valenciana i per millorar la qualitat de vida dels ciutadans d’Alacant i Sant Joan. De fet, hi haurà una estació intermodal en la zona nord de la capital, amb aparcament exclusiu per a persones amb bons de transport de Tram. És a dir, només podran aparcar ací els usuaris d’esta línia. Amb això, faciliten que després puguen desplaçar-se en els seus cotxes al centre d’Alacant.

Encara que el gener de 2021 començaran amb el procés administratiu per a la realització del projecte, el conseller Arcadi España ha aclarit que la línia estarà operativa entorn de 2024, llevat que el Govern d’Espanya puga agilitar els tràmits captant més fons europeus.


És important connectar este complex sociosanitari de Sant Joan, que engloba la seu de la Universitat Miguel Hernández i l’hospital, amb l’hospital d’Alacant, per a millorar la qualitat de vida dels ciutadans.

Arcadi España, conseller

L’alcalde Jaime Albero ha agraït la implicació de la Generalitat en alguna cosa que porta reclamant anys. “La millora de la mobilitat és una de les reivindicacions històriques a Sant Joan i gràcies a la Generalitat, i a l’actual regidor de Mobilitat Pablo Celdrán i a la seua antecessora, Eva Delgado, serà possible”.

“El nostre municipi es va quedar fora de la xarxa Tram impulsada per governs anteriors, per la qual cosa sempre ens havíem considerat ciutadans de segona. Ara, gràcies al suport del govern de Ximo Puig, serem de primera”.

Tal com ha assenyalat Albero, este projecte és una lluita per la mobilitat sostenible i permet acostar el transport públic als ciutadans de Sant Joan. “A més, permetrà calmar el trànsit i tindre més places d’aparcament disponibles”

CatalanSpanish