Més de la meitat dels registres que entren a l’ajuntament de Castelló són digitals

El 51% dels tràmits d'entrada a l'administració local durant el 2020 han estat fets abandonant ja el paper, segons indica l'informe del Pla d'Impuls de l'Administració Electrònica (PIAE)

“Per primera vegada en la història tenim més tràmits electrònics que físics en l’ajuntament de Castelló”. Així s’han referit el regidor de Transparència i Bon Govern, Ignasi Garcia, i la regidora de Modernització, Mónica Barabás, als resultats del Pla d’Impuls de l’Administració Electrònica (PIAE) del que hui han presentat balanç.

En 2020, “el 51% dels tràmits fets pels ciutadans en l’ajuntament de Castelló han estat de manera digital” i respecte a les comunicacions de portes enfora, és a dir les realitzades per l’administració local cap a la ciutadania la xifra és del 37%.

Però a més, estes dades encara cobren més sentit en la comparativa dels darrers anys, ja que si en 2018 la manera d’adreçar-se la ciutadania a l’ajuntament per fer els seus tràmits era en un 97% en paper i en 2018 només un 10% emprava la via digital, en 2020 les restriccions de la pandèmia han generat un impuls total a esta digitalització, ja que en molts casos s’ha convertit en l’única via segura i més ràpida per a poder accedir a molts tràmits.

Una oferta de 292 tràmits ‘on line’

Una altra de les dades que també s’han recordat en este balanç és que en estos moments, l’ajuntament permet fer de manera digital “292 tràmits” com ha indicat la responsable de modernització.

D’altra banda, respecte a la població que no té accés o coneixement per a fer ús d’esta via, el regidor de Transparència i Bon Govern, també ha recordat que se segueixen mantenint les vies presencials i que una prova també durant l’any 2020 han estat totes les persones que van ser ateses al Palau de la Festa. Tot i això, i en referència també a col·lectius com el de les persones majors, García s’ha referit a les constants formacions en noves tecnologies que s’ofereixen i es demanden des dels 30 centres de la ciutat “i el nivell que ja tenen en l’ús d’estes tecnologies moltes d’estes persones”.

ValenciàEspañol