La transformació digital de la major part de les empreses valencianes, un objectiu per a 2020

EFE Fórum reuneix a personalitats rellevants de l'economia i l'empresa valenciana per a tractar els reptes i les necessitats de la digitalització

Transformació Digital. Noves necessitats, nous reptes”. Este ha sigut el nom de la trobada informativa organitzada per l’Agència EFE i Correus, on s’ha tractat el tema de la transformació digital i les solucions adoptades per les corporacions per a adaptar-se a ella. Este esdeveniment ha comptat amb la presència i la intervenció de Catalina Jiménez, directora de la consultoria Sothis; Cristina Domínguez, directora de Negoci de la Regional Est de BBVA; Julia Company, directora general de l’IVACE; Raúl López, responsable del desenvolupament de negocis de Correus en la zona, i Francisco Pascual, director de Global Omnium. A més, també ha acudit Rafael Climent, conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius i Comerç, qui ha sigut l’encarregat de clausurar el col·loqui.

La transformació digital de les empreses és una obligació per a seguir sent competitius”. Així ha iniciat Catalina Jiménez la seua intervenció, qui també ha destacat que des que es va crear l’empresa Sothis fa deu anys, han viscut transformacions en diverses ocasions. Per açò, Jiménez ha assenyalat que és necessari que les empreses “compten amb especialistes tecnològics que ajuden a caminar este camí”.

Per la seua banda, Cristina Domínguez ha indicat que l’era digital “és una realitat” que en BBVA han adoptat “amb tota naturalitat”. “No es tracta solament de tenir presència en canals digitals, sinó de donar resposta a les noves necessitats que tenen els clients. No et pots transformar cap a fora si primer no hi ha hagut una transformació interna”, ha assenyalat.

En la seua intervenció, Julia Company ha explicat que la digitalització “no és futur, sinó present” i que esta “afecta a les empreses i també a la vida diària”. La directora de l’IVACE ha comentat que un dels objectius de la legislatura era aconseguir que la major part de les empreses valencianes s’incorporaren al món de la digitalització i a la indústria 4.0. “Confiem que para 2020 la major part de les empreses ja estiguen digitalitzades”, ha indicat.

Davant açò, Cristina Domínguez ha ressaltat quins són els reptes per a aconseguir eixa digitalització de les empreses valencianes: “Millorar les infraestructures digitals i la ciberseguretat, interactuar amb l’administració pública de forma digital, millorar el coneixement i les habilitats quant a la digitalització, oferir accés a les inversions per a millorar les infraestructures, eliminar les barreres del comerç electrònic i garantir la protecció dels consumidors”. A nivell europeu, “Espanya està a meitat de taula en l’índex de digitalització per darrere de França i Alemanya, però per davant de Portugal i Itàlia”, ha explicat.

D’altra banda, Raúl López ha puntualitzat que gràcies al e-commerce “Correus és referent no solament en comunicacions físiques, sinó també en les digitals”, mentre que Francisco Pascual ha destacat que per a la seua empresa Global Omnium, “la transformació digital ha permès la internacionalització de la companyia amb projectes a Sud-amèrica i Qatar”.

Finalment, el conseller d’Economia Sostenible ha sentenciat assenyalant que “és imprescindible articular polítiques que ens ajuden a estar entre els països capdavanters en tecnologies digitals perquè en cas contrari, la dependència tecnològica ens condemnarà a un segon o tercer plànol”.

CatalanSpanish