L’alcalde de Nules suspén en transparència

El Segell Infoparticipa castiga amb una nota d'un 3 al primer edil y refrenda la política autoritària i populista que priva a la localitat de participació i informació

L’alcalde de Nules ha rebut un rotund suspens en transparència tal com ha fet públic la Comissió Coordinadora del Segell Infoparticipa que impulsa la Universitat Autònoma de Barcelona i l’Observatori de Governança, Transparència i RSC de la Universitat Cardenal Herrera CEU. L’informe que atorga a localitat de la Plana Baixa està molt lluny de complir els objectius requerits i constata com el primer edil ha convertit en un mas a l’ajuntament.

“La falta de participació, la sana discrepància i el debat, que tan positiu és en una democràcia, ha passat a ser una quimera en la nostra localitat”, tal com ha assenyalat la portaveu del PP a Nules, María Victoria Marzal.

L’alcalde només compleix 15 indicadors dels marcats per llei com a preceptius per a garantir la informació a la ciutadania. Un resultat que es tradueix en un clar suspens en transparència “que al final paguen els veïns, als quals no se’ls facilita la informació que mereixen disposar per llei i als quals se’ls nega l’accés a expedients de la gestió pública que haurien de ser públics i a Nules l’alcalde oculta”.

De fet, en l’últim ple ja l’alcalde va demostrar la seua actitud dictatorial telefonant a la Policia Local del municipi per a expulsar a un membre de l’oposició. “Estem malauradament acostumats a que l’alcalde faça una versió pròpia del ROM (Reglament Orgànic Municipal) i no tinga problemes a expulsar a un regidor perquè no diu el que a ell li agrada”.

Des del PP “considerem aquest fet un més que se suma a les mostres d’absolutisme amb les quals l’alcalde gestiona l’ajuntament”. Una “casa de tots” que, no obstant això, “l’alcalde governa com si fora el seu mas i imposa les seues regles encara que aquestes excedisquen de l’ordenament jurídic”. Una “humiliació” per a Nules que “les famílies paguen en forma d’abandó, perquè els qui haurien de governar per a generar oportunitats, ocupació i desenvolupament, estan més ocupats a bloquejar la gestió de l’oposició i amb això frenar el futur de la nostra localitat”.

CatalanSpanish