El dia 22 transport gratuït en Metrovalencia, TRAM d’Alacant, TRAM de Castelló i MetroBus

Amb motiu d'esta celebració inclosa en la Setmana Europea de la Mobilitat, els transports autonòmics obrin les seues portes tot el dia.

La Generalitat celebra este dimarts 22 de setembre el Dia sense Cotxe, facilitant l’accés gratuït durant tota la jornada als serveis de Metrovalencia, TRAM d’Alacant, TRAM de Castelló i MetroBus (Autobusos Metropolitans de València).

Esta iniciativa forma part de les diferents activitats programades per la Generalitat amb motiu de la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat, per a promoure hàbits més sostenibles en el conjunt de la societat i recordar que el transport públic és un mitjà segur.

Accés gratuït

Amb motiu del Dia sense Cotxe i per a facilitar l’accés a les estacions subterrànies, els passos de les línies de validació de Metrovalencia i TRAM d’Alacant estaran oberts, des de l’inici del servei a la finalització d’este.

En Metrovalencia, les validadores quedaran fora de servei, mentre que les màquines de venda automàtica estaran actives i els viatgers podran adquirir tots els títols en vigor.

A Alacant, totes les validadores, tant les embarcades com les de les estacions, estaran fora de servei. Totes les màquines de venda automàtica indicaran la gratuïtat del servei i les persones usuàries podran adquirir els títols en vigor, exceptuant senzills, anada i tornada i TAM.

L’accés als autobusos del TRAM de Castelló i de MetroBus tampoc requerirà títol de transport.

Mobilitza’t

Amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat, s’ha presentat la campanya “Mobilitza’t” que compta amb la col·laboració de Dani Miquel. El cantautor ha presentat una cançó dirigida al públic infantil per a fomentar hàbits saludables i sostenibles.

Els actes organitzats per la Generalitat van començar el 17 de setembre amb la celebració de la Jornada Valenciana per la Mobilitat Sostenible i el lliurament de premis.

Este dilluns s’ha programat la Jornada sobre Mobilitat en temps de pandèmia i, després del dia 22, es durà a terme la iniciativa ‘Hui Descansa el Cotxe’ dirigida als centres educatius de la Comunitat Valenciana.

CatalanSpanish