18.9 C
Valencia

El Consell adapta el transport públic de persones per carretera a la Fase 2

El DOGV publica les resolucions que fixen percentatges, terminis i condicions de la reducció del servei.

- Publicitat -AVL

El Consell ha publicat les resolucions per a adaptar el transport públic regular d’ús general de viatgers i viatgeres per carretera de titularitat de la Generalitat a la fase 2 de la desescalada, garantint el servei públic amb la màxima seguretat.

Amb este objectiu, el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), publica sengles resolucions de l’Autoritat de Transport Metropolità de València, ATMV, i de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat en les quals s’estableixen mesures sobre els serveis de transport públic regular d’ús general de viatgers i viatgeres per carretera en cada àmbit competencial en esta nova etapa.

- Advertisement -

Com ha explicat el conseller de Mobilitat, Arcadi España, “per a la correcta adequació al pla per a la transició cap a una nova normalitat en la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada per la COVID-19 i tenint en compte que la Comunitat Valenciana ja passa a la fase 2 de desescalada, ha sigut necessari dictar noves resolucions en relació amb l’oferta de serveis de transport en l’àmbit competencial de la Generalitat”.

Àmbit competencial de la AMTV

Els operadors de serveis de transport públic de viatgers i viatgeres per carretera de titularitat de la ATMV podran reformular la seua oferta de serveis, quan es presta a risc i ventura, reduint-la com a màxim fins al 30% en còmput global durant els primers 7 dies d’aplicació de la resolució que hui publica el DOGV, i fins al 20% en còmput global a partir d’este moment i mentre siga aplicable aquesta resolució.

També dins de l’àmbit competencial de la ATMV, els operadors mantindran la seua oferta quan es presta sota la modalitat d’obligació de servei públic, amb una reducció també del 30% global en còmput amb les mateixes condicions que en el cas anterior.

El nou règim d’explotació dels serveis haurà de remetre’s en un termini de 7 dies a la ATMV d’acord amb el model de “pla d’explotació “que determine l’entitat. L’empresa donarà la major difusió possible del nou règim d’explotació a les persones usuàries.

Així mateix, a l’entrada dels autobusos haurà d’haver-hi la cartelleria específica que indique el nombre màxim d’ocupants i el seu desglossament segons siguen asseguts i dempeus. Es prioritzarà i es recomanarà als usuaris i usuàries els mètodes de pagament alternatius a l’efectiu, com ara abonaments, targeta de crèdit o uns altres similars.

Altres serveis

Quant a la resolució de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat per la qual s’adopten mesures sobre els serveis de transport públic regular d’ús general de persones per carretera de titularitat de la Generalitat, fixa també el percentatge de reducció de serveis sobre l’oferta de transports.

Així, els operadors d’estos serveis podran reduir la seua oferta de serveis, com a màxim, per als serveis interprovincials i provincials, fins al 40% en dies laborables i el 75% en dies festius.

Per als serveis metropolitans en la primera setmana de la fase 2, podrà haver-hi una reducció de fins al 20% en els intervals d’hora punta, i fins al 40% en les hores barre i festius. A este efecte, s’estableixen com a intervals d’hora punta de 07.30 hores a 09.30 h i de 13.00 h a 15.00 hores (exclusivament per a serveis metropolitans que connecten amb hospitals). A partir de la segona setmana de la fase 2, podrà haver-hi una reducció dels serveis de fins al 20%, tant en dies laborables com festius, en totes les franges horàries.

Tant per al supòsit dels serveis interprovincials i provincials com per als metropolitans haurà de mantenir un mínim d’una expedició d’anada i una altra de tornada segons els actuals calendaris de servei. Els horaris de les expedicions s’adequaran per a garantir l’accés als llocs de treball i serveis bàsics de la ciutadania.

Els operadors de transport públic de persones queden obligats a realitzar una neteja diària dels vehicles de transport d’acord amb les recomanacions del Ministeri de Sanitat.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -9octubreGVA DiVal

Segueix-nos

12,988FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar GVAIndustria
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_SantBlai
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

7.166 ‘Bons de Viatge’ de Turisme de 600 euros, esgotats en 9 hores

Este bo implica un descompte del 70% per a viatjar per les tres províncies, i ha generat una llista d'espera de 2.280 sol·licituds.

Transició ecològica aposta per més mercats de venda directa i canvis en el banc de terres de Castelló

El regidor Fernando Navarro ha plantejat este dimecres al Consell Municipal Agrari i de Sostenibilitat les primeres propostes del Pla de Reactivació Agrària, amb mesures per a dinamitzar la producció i comercialització de proximitat de la ciutat i recuperar horts ara abandonats

13.000 persones han visitat ‘Escala a Castelló’ “amb total seguretat”

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha fet balanç junt el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, de la tercera edició d'este esdeveniment turístic al Grau de Castelló.

Sanitat confirma 251 nous casos de coronavirus a Alacant després que Puig demane el toc de queda

Hi han brots en Elda, Torrevieja, Elx, Algorfa, Orihuela, Benejúzar i Cox.

Castelló confirma 77 nous casos de coronavirus després que Marco demane el toc de queda

"Estarem al costat de qualsevol mesura que evite una sola mort o un sol contagi", assegura Amparo Marco
- Advertisement -

: Valencià