5:54 pm - Saturday, 4 July 2020

El Consell adapta el transport públic de persones per carretera a la Fase 2

- Publicidad -Reciplasa

El DOGV publica les resolucions que fixen percentatges, terminis i condicions de la reducció del servei.

Coronavirus
Ars Volants
València
Borriana
- Publicidad -Benicassim

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVL

El Consell ha publicat les resolucions per a adaptar el transport públic regular d’ús general de viatgers i viatgeres per carretera de titularitat de la Generalitat a la fase 2 de la desescalada, garantint el servei públic amb la màxima seguretat.

Amb este objectiu, el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), publica sengles resolucions de l’Autoritat de Transport Metropolità de València, ATMV, i de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat en les quals s’estableixen mesures sobre els serveis de transport públic regular d’ús general de viatgers i viatgeres per carretera en cada àmbit competencial en esta nova etapa.

Com ha explicat el conseller de Mobilitat, Arcadi España, “per a la correcta adequació al pla per a la transició cap a una nova normalitat en la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada per la COVID-19 i tenint en compte que la Comunitat Valenciana ja passa a la fase 2 de desescalada, ha sigut necessari dictar noves resolucions en relació amb l’oferta de serveis de transport en l’àmbit competencial de la Generalitat”.

Àmbit competencial de la AMTV

Els operadors de serveis de transport públic de viatgers i viatgeres per carretera de titularitat de la ATMV podran reformular la seua oferta de serveis, quan es presta a risc i ventura, reduint-la com a màxim fins al 30% en còmput global durant els primers 7 dies d’aplicació de la resolució que hui publica el DOGV, i fins al 20% en còmput global a partir d’este moment i mentre siga aplicable aquesta resolució.

També dins de l’àmbit competencial de la ATMV, els operadors mantindran la seua oferta quan es presta sota la modalitat d’obligació de servei públic, amb una reducció també del 30% global en còmput amb les mateixes condicions que en el cas anterior.

El nou règim d’explotació dels serveis haurà de remetre’s en un termini de 7 dies a la ATMV d’acord amb el model de “pla d’explotació “que determine l’entitat. L’empresa donarà la major difusió possible del nou règim d’explotació a les persones usuàries.

Així mateix, a l’entrada dels autobusos haurà d’haver-hi la cartelleria específica que indique el nombre màxim d’ocupants i el seu desglossament segons siguen asseguts i dempeus. Es prioritzarà i es recomanarà als usuaris i usuàries els mètodes de pagament alternatius a l’efectiu, com ara abonaments, targeta de crèdit o uns altres similars.

Altres serveis

Quant a la resolució de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat per la qual s’adopten mesures sobre els serveis de transport públic regular d’ús general de persones per carretera de titularitat de la Generalitat, fixa també el percentatge de reducció de serveis sobre l’oferta de transports.

Així, els operadors d’estos serveis podran reduir la seua oferta de serveis, com a màxim, per als serveis interprovincials i provincials, fins al 40% en dies laborables i el 75% en dies festius.

Per als serveis metropolitans en la primera setmana de la fase 2, podrà haver-hi una reducció de fins al 20% en els intervals d’hora punta, i fins al 40% en les hores barre i festius. A este efecte, s’estableixen com a intervals d’hora punta de 07.30 hores a 09.30 h i de 13.00 h a 15.00 hores (exclusivament per a serveis metropolitans que connecten amb hospitals). A partir de la segona setmana de la fase 2, podrà haver-hi una reducció dels serveis de fins al 20%, tant en dies laborables com festius, en totes les franges horàries.

Tant per al supòsit dels serveis interprovincials i provincials com per als metropolitans haurà de mantenir un mínim d’una expedició d’anada i una altra de tornada segons els actuals calendaris de servei. Els horaris de les expedicions s’adequaran per a garantir l’accés als llocs de treball i serveis bàsics de la ciutadania.

Els operadors de transport públic de persones queden obligats a realitzar una neteja diària dels vehicles de transport d’acord amb les recomanacions del Ministeri de Sanitat.

Esta publicació està disponible en : Valencià

També te pot interessar

Últimes notícies

El Centre de Tecnificació d’Alacant, referent de l’esport alacantí

José Luis Berenguer, regidor d'Esports, destaca que el conveni per al període transitori fins a 2023 àmplia les possibilitats d'ús de la instal·lació.

Alacant dona suport a 17 idees de joves emprenedors

El projecte 'Coworking Alacant' busca donar suport a idees de 17 joves emprenedors que disposaran d'un programa formatiu durant quatre mesos.

IVASS destina més de 450.000 euros per a prevenir la COVID-19

El centre especial d'ocupació ha funcionat com a centre d'operació logística per al repartiment d'estos productes en els recursos de l'entitat.

Detingut un home per fracturar el cristall d’una entitat bancària

Va propinar diversos colps amb una rajola d'obra al cristall de la porta d'accés

Segorbe destinarà 228.000 € a la recuperació econòmica

Estes ajudes s'uneixen als 201.000 € per a empreses afectades per la pandèmia del COVID-19; els 750.000 € destinats a inversió; a la suspensió de la taxa d'ocupació de la via pública amb cadires, taules, mercat i materials de construcció; i a la rebaixa de la meitat de l'impost d'obres i del 95% en la zona inclosa en el PEPRI.

Alló més llegit

Esta publicació està disponible en : Valencià