Transport públic gratuït durant tot el dia el pròxim 22 de setembre

La Setmana de la Mobilitat Sostenible acosta, mitjançant diferents activitats, una mobilitat més sostenible i respectuosa

22 de setembre

València, Alacant i Castelló s’han sumat un any més a la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible, una iniciativa que té com a objectiu reduir l’ús del vehicle privat afavorint els desplaçaments sostenibles i el transport públic. El pròxim 22 de setembre amb motiu del Dia Mundial Sense Automòbil, l’EMT, Metrovalencia i els TRAMS d’Alacant i Castelló seran gratuïts durant tot el dia. A més, durant la setmana, es realitzaran diverses activitats relacionades amb la mobilitat sostenible i la manera alternativa de transport.

Pedals i activitats infantils a València

La ciutat de València realitzarà diverses activitats amb les quals es pretén conscienciar sobre la mobilitat sostenible. Dimecres que ve 19, durant tot el matí, als voltants dels col·legis que s’han acollit a l’activitat ‘La Ciutat del Xiquets‘, centenars d’estudiants de primària eixiran al carrer per a participar en l’acció creada pel pedagog Francesco Tonucci, en la qual, per mitjà de la imposició de “multes morals”, indicaran al veïnat dels entorns dels seus col·legis quins comportaments no els agrada veure i patir al carrer, independentment que estiguen o no regulats per la normativa.

A més, eixe mateix dia, el fundador de Copenhagenize Design Company i guru mundial del ciclisme urbà, Mikael Colville-Andersen, visitarà València i impartirà la xarrada “Urbanisme ciclista a través del disseny”, en la sala La Mutant ubicada en Las Naves, a la qual es podrà accedir gratuïtament per mitjà d’invitació.

El dijous 20 en la Casa de l’Alumne de la Universitat Politècnica de València es projectarà el documental Why we cycle (2017), de les directores Arne Gielen i Gertjan Hulster. Després de la projecció, a la qual es podrà accedir de manera gratuïta fins a completar l’aforament, tindrà lloc un col·loqui amb activistes de la mobilitat ciclista de la ciutat moderat per la coordinadora de l’Agència Municipal de la Bicicleta de València.

Per a finalitzar, el 22 de setembre, a la plaça de l’Ajuntament, alliberada de trànsit parcialment al matí i completament des de les 14:00 fins a les 22:00 hores, es realitzaran activitats lúdiques, primer infantils i posteriorment per al públic en general.

PARK(ing) Day a Castelló

El Dia Sense Cotxe, Castelló també celebra la seua segona edició de PARK(ing) Day, una iniciativa on els cotxes i l’asfalt cediran el protagonisme als vianants, que podran gaudir de concerts en directe, tallers de dinamització comercial, yincana sostenible, xarrades, activitats ludicodidàctiques i inspecció gratuïta de bicicletes, entre altres.

L’Ajuntament de Castelló pretén reivindicar una mobilitat més sostenible i respectuosa i per açò, transformarà les places d’estacionament de zona blava del carrer Navarra en l’escenari d’activitats dirigides a tots els públics.

Simago Lemons i Les Autèntiques seran els grups locals encarregats de posar música a este dia. D’altra banda, es realitzarà la yincana de SuTaxi, on els participants hauran de superar una sèrie de proves fent un recorregut urbà descobrint la ciutat.

El PARK(ing) Day  també incorpora dues xarrades sobre l’evolució del transport i sobre l’eficiència, així com tallers de comportament ciutadà, canvi climàtic i ecologia, i de dinamització comercial. A més, la Fundació per a l’Eficiència Energètica f2i posarà a la disposició de la ciutadania la seua calculadora de petjada de carboni, perquè així puguen saber què impactes tenen els seus desplaçaments sobre el medi ambient i quines mesures poden prendre per a reduir les seues emissions.

Mobilitat sostenible a Alacant

L’Ajuntament d’Alacant ha apostat per dur a terme un ampli programa d’activitats. Per primera vegada, s’han organitzat visites guiades per a descobrir Alacant a través d’itineraris per als vianants i s’han preparat cursos, yincanes i concursos per a potenciar l’ús de la bicicleta.

Ahir va tenir lloc la yincana per Torres de l’Horta, organitzada per la Brigada Ciclista de la Policia Local, mentre que diumenge que ve 23 se celebrarà una jornada de Ciclovía Litoral amb tancament al tràfic des de la Plaça del Mar a l’Avinguda de la Vila Joiosa, amb activitats i tallers.

Així mateix, des de hui fins al dia 21, es realitzaran tallers d’assessorament per a la reparació de bicicletes. D’altra banda, s’ha preparat el concurs #VoyAlTrabajoSinCoche, on aquells que vulguen participar hauran de compartir una foto en Instagram del recorregut amb bicicleta cap al treball amb eixe hashtag. La millor foto serà premiada amb un regal a triar entre nit en hotel, sopar o pack aventura.

Amb motiu del Dia Sense Cotxe, el dissabte 22 de 10:00 a 12:00 hores es realitzaran activitats i tallers per a tots els públics amb música i animació en l’avinguda de la Constitució.

 

 

Publicitat