Puig anuncia un recurs contra el transvasament de 7,5 hm3 del Tajo-Segura

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat aquest dijous que avui mateix va a instar a l'Advocacia de la Generalitat a la presentació d'un recurs contenciós contra l'ordre que autoritza per a aquest mes un transvasament del Tajo al Segura de 7,5 hectòmetres cúbics.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat aquest dijous que avui mateix va a instar a l’Advocacia de la Generalitat a la presentació d’un recurs contenciós contra l’ordre que autoritza per a aquest mes un transvasament del Tajo al Segura de 7,5 hectòmetres cúbics.

Puig ha fet aquest anunci durant la sessió de control en Els Corts, on la portaveu del PP, Isabel Bonig, li ha demanat que actue davant l’eliminació de 12,5 hectòmetres del transvasament Tajo-Segura que li corresponia a la Comunitat i que acudisca als tribunals.

Les intervencions de Puig i de Bonig s’han produït després que el Butlletí Oficial de l’Estat publicara avui l’ordre que autoritza per a aquest mes de novembre el transvasament de 7,5 hectòmetres cúbics a través de l’aqüeducte Tajo-Segura, que la Comissió Central d’Explotació del Transvasament va aprovar el passat dia 20 de novembre.

Bonig ha avançat que, si el mes que ve no arriben a la Comunitat Valenciana els 38 hectòmetres cúbics que marquen les normes d’explotació de l’aqüeducte Tajo-Segura, el PP actuarà i acudirà als tribunals.

El president ha recomanat a la dirigent popular que li diga als seus companys de Castella-la Manxa que atenguen a aquestes consideracions, i li ha recordat que María Dolores de Cospedal va presentar recursos contra el transvasament Tajo-Segura.

“Volem solucions a l’aigua per sempre”, ha destacat el cap de l’Executiu valencià, qui ha lamentat que sobre aquesta qüestió haja existit una “guerra de l’aigua”. Per a Bonig, sempre que governen a Madrid els socialistes “limiten” els drets dels valencians, i ha afirmat que Puig “plora com a valencià el que no pot defensar com president de la Generalitat”, per la qual cosa li ha instat a exercir com a president de tots els valencians.

També li ha instat a signar el pacte provincial de l’aigua a Alacant i a tenir en compte que la dessalació és “part de la solució”, però no la solució al problema de l’aigua.

Publicitat