Comença el trasllat d’immigrants de l’Aquarius a naus per viatjar a València

El trasllat es realitza amb llanxes de la Guàrdia Costanera que porten a grups de prop 90 persones als bucs italians

Itàlia comença hui el trasllat d’immigrants des del vaixell Aquarius, en alta mar entre Malta i Itàlia, a altres dos naus de la Marina italiana per fer més espai en la nau i iniciar el seu viatge a València, han indicat fonts de l’ONG SOS Mediterranée a bord del vaixell.

Un total de 400 dels 629 immigrants rescatats durant el cap de setmana i que estan a bord d’aquesta embarcació seran traslladats a un buc de la Guàrdia Costanera i a un altre de la Marina italianes, va indicar Metges Sense Fronteres (MSF), present en aquest transport.
L’embarcació de l’ONG SOS Mediterranée portarà als 229 immigrants restants fins a Espanya.

D’aquesta manera es redueix la capacitat de l’Aquarius, que acull totes aquestes persones des del seu rescat el dissabte, i podrà posar rumb amb seguretat cap al port de València, després que ni Itàlia ni Malta li permeteren atracar en els seus ports.

Els immigrants, que han passat per moments de tensió per la incertesa, “van acollir bé la decisió de traslladar-los a Espanya”, va explicar Alessandro Porro, cooperant de SOS Mediterranée des de l’Aquarius.

Un d’aquests immigrants va agrair que Espanya els aculla i va dir que, en qualsevol cas “és Europa i no Líbia”, des d’on van salpar i on va descriure un clima de violència, en un missatge d’àudio enviat a Efe.

“És com viure l’infern (…) No hem de tornar a Líbia i per això ho agraïm. Ens heu rescatat”, va celebrar.

El trasllat es realitza amb llanxes de la Guàrdia Costanera que porten a grups de prop 90 persones als bucs italians.

Les organitzacions humanitàries que operen en el Mediterrani Central havien advertit que amb una ocupació de persones tan elevada a bord el viatge a Espanya podria ser “insegur”, també per l’empitjorament del clima i el llarg trajecte de gairebé quatre dies.

Els immigrants viatjaran fins a Espanya a bord de l’Aquarius, d’una nau de la Marina i una altra de la Guàrdia Costanera, amb personal del Cos de Socors Italià de l’Ordre de Malta i d’Unicef (Fons de les Nacions Unides per a la infància).

Per garantir l’assistència immediata en cas d’emergències de caràcter sanitari, van explicar els guardacostes, “durant tota la travessia han estat alertats tots els centres de coordinació SAR (Cerca i Salvament) dels països les aigües dels quals travessaran els tres vaixells”. EFE

Publicitat